NFF: – Johanna (13) fra Birkeland i toppen blant norske fotballtalenter

STORT TALENT. Johanna Fedeler (15) fra Birkeland har denne uken målt krefter mot de beste fotballspillerne i landet på Equinor Talentleir i Porsgrunn. (Foto: Mats Lønne).

Porsgrunn 23. juni: 70 av Norges fremste fotballjenter deltok denne uken på Equinor Talentleir i Porsgrunn. Blant dem var Birkenes-spilleren Johanna Fedeler (13) fra Birkeland som kan være aktuell for landskamper i fremtiden.

Årets Equinor Talentleir finner sted på Urædds treningsfelt i Porsgrunn. Talentleiren samlet rundt 70 spesielt utvalgte spillere som skal trene og konkurrere mot hverandre for å videre utvikle ferdighetene sine på banen. Her er håpet blant annet å imponere landslagstrenerne som er til stede.

Blant de 70 utvalgte er Johanna Fedeler (13) fra Birkeland. Under talentleiren får de tett veiledning og oppfølging fra flere landslagstrenere, inkludert Arild Sundgot, Daniel Andreassen og Bengt Sæternes. 

Går for gull sammen

Equinor har hatt et samarbeid med Norges Fotballforbund i over 20 år. Equinor Talentleir og Equinor Landslagsskolen har vært en viktig arena for trening og utvikling av mange av Norges og verdens viktigste fotballspillere, blant annet årets vinner og toppscorer i Champions League, Erling Braut Haaland.

– Med talentutviklingsprogrammet vårt Morgendagens helter ønsker vi å bidra til å bygge opp talentene som skal dra Norge inn i fremtiden. Talentleiren er en viktig arena hvor unge fotballspillere får både testet og vist frem sine ferdigheter på banen. Å bli en dyktig fotballspiller krever en enorm innsats og dedikasjon, som årets deltagere har demonstrert godt. Vi er stolte av å støtte Johanna sin reise mot toppen av fotballen, sier Thea Moen, sponsorsjef i Equinor.

Målrettet talentutvikling

Resultatet av dedikert arbeid i norske fotballklubber kommer godt frem på Equinor Talentleir og her samles spillere fra alle regioner i landet. Talentleiren er det øverste nivået av Equinor Landslagsskolen, et systematisk talentutviklingsprogram som har som mål å forme Norges fremtidige landslag. Norges Fotballforbund er overbevist om verdien av denne satsningen og ser hvordan den bidrar til å bygge sterke fotballspillere for fremtiden.

– Vi gleder oss over å se at norske spillere i alle årsklasser fortsetter å klatre på rankingene år etter år. Dette er takket være målrettet og hard trening, og det er alltid spennende å se hva de unge spillerne bringer til banen under Equinor Talentleir.

– Johanna har vist dedikasjon og imponerende ferdigheter og kan nå langt, sier fagansvarlig for spillerutvikling i NFF, Håkon Grøttland.

 

 

Norges Fotballforbund (NFF)

_______________

Pressemelding