Første friidrettsstevne arrangert med lek og glede

(Alle foto: Andreas Emil Hansen)

Ett år etter oppstarten av friidrettsgruppa og åpninga av det nye anlegget i Birkenesparken var det denne uka klart for det første treningsstevnet.

Friidrettsgruppa er delt i to, og består av 15-20 barn og 8-10 ungdom fra 8. klasse og eldre. I tillegg er det etablert en intervallgruppe, uten aldersgrense, som trener på banen hver mandag.

I det første stevnet fikk de ivrige deltakerne prøve seg på både kulestøt, 60 meter og høyde- og lengdehopp. De yngste fikk også prøve seg på 600 meter, mens de eldre løp 800 meter.

– Det var vårt første stevne, og målet var at de fikk prøve seg litt i konkurransesituasjon på de øvelsene vi har vært gjennom. Nå fikk de konkurrere litt både mot seg selv og andre, samtidig fikk vi som gruppe prøvd oss på å arrangere et lite stevne, sier Andreas Emil Hansen i idrettslagets friidrettsgruppe.

– Det var mange gode prestasjoner. Det viktigste foreløpig er likevel leken og gleden over aktivitetene, legger han til.

Han er godt fornøyd over det første året med friidrettsgruppa.

– Gruppa lå jo helt nede, så dette overgår forventningene våre. Nå kan vi tilby gode treningsforhold, og vi er så heldige å få kontinuitet på treningssiden med mange i foreldregruppa som bidrar, sier Hansen.