BIL-jubel for viktig seier

LETTELSE OG GLEDE. BIL-spillerne jubler etter den viktige seieren over Søgne i Birkenesparken torsdag kveld. Bak f.v.: Christina S. Imenes, Tonje S. Reiersølmoen, Kaja Grødum, Elice S. Kræmer, Siri Anette Sørlien, Andrea K. Andersen, Marte Mosfjell og Rakel S. Grødum. Foran f.v.: Johanna Fedeler, Amalie Snøløs, Christine Andresen, Kine Lien, May-Lillian Endresen og Kaja Aa. Bjelland.

Med trepoengeren mot Søgne tok BIL-damene et stort steg i retning fortsatt 4. divisjonsspill.

– Enormt viktig seier! Hadde vi tapt denne kampen, hadde vi plutselig vært i nedrykksstriden. Nå ser jeg faktisk mot tredjeplassen, sier en letta BIL-trener Trond Endresen etter 2-1 seieren i Birkenesparken. Før kampen lå Våg på 3., Birkenes på 4. og Søgne på 5. plass i den seks lag sterke 4. divisjonsavdelingen, Birkenes tre poeng bak Våg og fire poeng foran Søgne med én kamp mer igjen å spille. Etter seieren ligger Birkenes på 3. plass på tabellen, á poeng med Våg på plassen bak og med like mange spilte kamper, og syv poeng foran Søgne. Det betyr at Søgne må vinne alle sine tre siste kamper, inklusive den aller siste mot suverene Gimletroll for å gå forbi Birkenes. Birkenes har derimot muligheten til å sikre seg 3. plassen i avdelingen, dersom de tar ett poeng mer enn Våg på de siste fire kampene.

BIL slår tilbake

Det var imidlertid blåtrøyene fra vestsida av byen som åpna best i Birkenesparken torsdag kveld. Allerede etter 15 sekunder ligger ballen i nota bak BIL-keeperen når Søgnes Josefine Bergqvist Støle snapper et langt oppspill foran støveltuppene på et tafatt BIL-forsvar og triller inn 0-1 i åpent mål.

MÅLSCORERNE. Det var Johanna Fedeler (t.v.) og Rakel Svaland Grødum som satte inn de viktige målene mot Søgne.

Hjemmelaget bruker ikke lang tid på å summe seg. Seks minutter er spilt når en meget god Kaja Aamlid Bjelland spiller fri Christina Stray Imenes på høyrekanten. Toppscoreren sender et flatt innlegg i retning Johanna Fedeler. 14-åringen, som også spilte en stor kamp på BIL-midtbanen, bruker et par sekunder på å bestemme seg før hun iskaldt triller inn utligningen til side for keeper. 20 minutter ut i kampen omsetter Rakel Svaland Grødum en av Tonje Strigen Reiersøls farlige cornere i mål, og hjemmelaget har snudd kampen.

Rotete andreomgang

Det blir innledningen til en periode med stor BIL-dominans, der det godt kunne blitt både 3-1 og 4-1, men det står fortsatt 2-1 når dommeren blåser for pause.

Andre omgang er strengt tatt ikke så mye å skrive hjem om. Søgne jager utligning og kan muligens tilskrives et ørlite spillemessig overtak, men det er Birkenes som skaper de største sjansene. Begge lagene sliter med pasningskvaliteten og makter ikke å holde ballen i laget mer enn tre-fire trekk før det blir brudd. Det er fordel hjemmelaget, som ror i land seieren og kan juble for tre uhyre viktige poeng.

Mandag kommer Gimletroll på besøk til Birkenesparken, mens Søgne møter bunnlaget Øyestad/Arendal 2. To dager etter møtes Søgne og Våg til et oppgjør som kan bli uhyre interessant sett med birkenesøyne.

KAMPFAKTA

Birkenes 1 – Søgne 1  2-1 (2-1)

Bane: Birkenesparken, kunstgress

Mål: 0-1 (1) Josefine Bergqvist Støle, 1-1 (6) Johanna Fedeler, 2-1 (20) Rakel Svaland Grødum

BILs lag (1-4-3-3): C. Andresen – T. Strigen Reiersølmoen, K. Grødum, R. Svaland Grødum – S.A. Sørlien, J. Fedeler, K.M. Aamlid Bjelland – A. Snøløs, C. Stray Imenes, E. Skomedal Kræmer. Innbyttere: M.-L. Endresen, M. Mosfjell, A. Kverneland Andersen

Dommer: Stian Rasmussen, Tobienborg FK

Publikum: Ca. 30