Nå legges det solcelletak på Nærbutikken på Engesland

Prosjekt A & O ved Anette og Olav Dovland er byggherrene av det nye taket på den store bygningen hvor butikken på Engesland holder til.

Det er Jim Roger Pettersen i Agder Tak fra Vennesla som utfører jobben.

Dette gamle butikkbygget er i full endring på flere måter. Nå når det det nye taket snart er ferdig, vil det gi bygget nok et lite ansiktsløft, i tillegg til maling og utbedring av yttervegger.

Jim Roger Pettersen forteller følgende om jobben som nå gjøres på Engesland.

– Vi har lagt helt nytt tak på bygningen og i tillegg lagt ned 47 elementer med solceller på begge sider av taket. Det vil alltid lønne seg å installere solceller i forbindelse med renovering av tak, da prisen blir mye lavere.

– Her feller vi ned solcellene i panelet rundt taksteinene, slik at det blir pent og estetisk. Disse solcellene utgjør 400 Wp (watt peak). Her på dette bygget er det estimert til rundt 19 000 kilowatt i året.

– Jobben vår her regner jeg vi er ferdige med en gang i neste uke forteller daglig leder oss.

Ekteparet Dovland er fornøyd.

– Vi er svært godt fornøyde med entreprenøren som har vært ryddig og gjort en svært god jobb, kan Olav Dovland fortelle oss.

– Og så er vi er godt fornøyde med at taket nå får en nødvendig renovering, samt at vi får solcellene på plass. Dette er selvsagt også en fordel for Engesland Handel, som får ned utgiftene på energi til butikkdrifta. Nå skal det legges til at noe av renoveringen på taket over butikken har fått noe statlig støtte. Men ellers er det oss i prosjekt A & O som tar prislappen på renoveringen av hele bygget.

Innbyggerne i Vegusdal får nå se et næringsbygg som stadig er i endring. På kort tid har maling av bygget fått sin egen sjarm, gjort av ekteparet selv og på dugnad av folk i bygda. Dette arbeidet er ikke ferdig. Veggen bak mot Aas Laft & Bygg skal skiftes ut i nær framtid, etter det BA kjenner til.