«Matstasjon» på Engesland for de med minst å rutte med

Siden koronaen og strømkrisen satte inn har «vanlige folk» fått en tøffere hverdag. Mange kjenner det på lommeboka at alt er blitt dyrere. Dette slår naturlig nok hardt hos de med minst å rutte med i. I Vegusdal har Olav Dovland kommet med tilbud til de med minst, og som ikke alltid har mat på bordet dagene før lønn eller trygd kommer inn på konto.

– Det er ikke noe grunn til å tro at dette problemet også gjelder her i Vegusdal. I byene finnes det stasjoner man kan hente mat på, men man kan ikke dra herfra til Kristiansand for å hente seg mat. Derfor tenkte jeg at ett slikt tilbud kunne være en god ide, her på Engesland.

– Jeg er litt redd det er litt flere bak fasaden, som sliter og ikke har det så greit nå, forteller Dovland til BA.

– Og jeg er sikker på at de økonomiske utfordringene blir enda tøffere fremover, for renta vil stige enda mer, sier professoren i matematikk ved UiA.

– Nå har vi fått tak i en stor fryseboks, som vi kan legge mange greie varer i, samt at vi vil tilby tørrmat og hermetikk. Dette vil mest sannsynlig stå her bak på lageret på Nærbutikken på Engesland.

– Vi skal også ha en godt betrodd person til å styre dette, som får taushetsplikt. Hen skal kunne ringes til når folk trenger noe, og vedkommende vil låse folk inn for å hente sårt tiltrengte matvarer.

– Varene skal i all hovedsak doneres fra folk som har det romsligere og mulighet til å bidra. Jeg vil også oppfordre ulike foreninger og lag i bygda til å bidra til dette, forteller Dovland.

– Nå håper jeg at vi kan bidra med litt hjelp, til de som måtte trenge det. Jeg følte for å ha et slikt sted her lokalt, for det er ikke bare å reise langt, og alle har ikke bil en gang.

Fast «matstasjon» er noe nytt i nyere tid i Birkenes kommune.