Kommunen og Politiet i Agder har inngått avtale om nytt treningssenter

– Birkenes kommune har inngått avtale med Politiet i Agder om å etablere et innendørs treningssenter for polititaktisk trening i Tveide Næringspark.

Det er Birkenes kommune som opplyser dette i ei pressemelding onsdag.

– Birkenes kommune vil eie bygget og leie ut til politiet.

Ved kommunestyrets behandling i januar i år ble det operert med ei kostnadsramme på 50 millioner kroner for et nytt treningssenter. Nå er den beregna byggekostnaden opplyst å bli langt lavere.

– Birkenes kommune skal bygge et nytt bygg med en beregnet kostnad på rundt 25 millioner kroner.

Og dette prosjektet planlegges å få ei rask gjennomføring.

– Arbeidet med prosjektering, byggesak og arbeidet med å innhente tilbud fra entreprenører er igangsatt. Det er et aktivt og godt samarbeid mellom kommunen og leietaker for å få etableringen på plass så raskt som mulig. Prosjektet er planlagt ferdigstilt før 1. mars 2024.

I februar i år vedtok kommunestyret å prøve å få solgt resten av næringsarealene sine ved Jordbruna.

Nå håper man at bygginga av et nytt treningssenter for utleie til Politiet i Agder vil bidra til videre utvikling i Tveide Næringspark.

– Birkenes kommune ser fram til et godt samarbeid med politiet om etableringen i Tveide Næringspark. Det har i de siste par årene vært flere etableringer som har bidratt til en positiv utvikling av næringsområdet og denne etableringen vil ytterligere bidra til et variert næringsområde hvor det i dag er etablert en rekke forskjellige bedrifter innen ulike bransjer.