– Hei alle gode innbyggere!

 

I 4 år har jeg vært så heldig å få styre Birkenes kommune i et godt samarbeid med kommunestyret, dyktige ansatte, frivilligheten i lag og foreninger og et engasjert næringsliv i kommunen. Vi har vært gjennom en pandemi, som for mange nesten nå er glemt at medførte de strengeste restriksjoner befolkningen ble satt under, siden 2. verdenskrig. Vi har levd under noe trange kår med tanke på kommuneøkonomi, over flere kommunestyreperioder. Der de siste årene også har gitt oss påminnelser om at det synes å stramme seg til ytterligere, siden kostnadsnivået har økt drastisk, i tillegg til renteoppgang etc. Vi har tatt noen grep denne perioden, ved blant annet å redusere administrasjonen med en kommunalsjefstilling, og budsjettet for 2023 var også første året i denne perioden hvor vi fant handlingsrom for avsetning av midler til fond. I det videre må vi fortsette å se på hvordan vi kan ta andre grep som bidrar til å bringe kommuneøkonomien mer i balanse. En sunn økonomisk forvaltning av felleskapets goder er noe jeg er glad for at alle politiske partier nå setter høyt på agendaen for å arbeide med fremover. For det er kun sammen og gjennom godt samarbeid vi kan lykkes. Noe jeg har troen på at neste kommunestyrets folkevalgte vil bidra til.

Til tross for en del utfordringer, synes jeg likevel vi har fått til mye bra de siste fire årene, uten at jeg skal løfte frem en «skryteliste» her. Jeg tror og håper at de fleste av dere innbyggere opplever at det er godt å leve og bo i Birkenes. Så har vi fortsatt et stykke å gå for å sikre at vi kan si at alle kan kjenne på det samme, f.eks. med å ta skikkelig grep om mobbing og utenforskap i kommunen vår, samt sikre opplevelse av å ha en verdig alderdom for alle.

Jeg kan dessverre ikke love rause, dyre «gaver» og tjenester langt utover det vi har i dag i neste 4 års periode. Men jeg lover å arbeide for at Birkenes kommune sine tjenester skal være så gode at det oppleves trygt og godt å bo i kommunen for alle folk i alle aldre.

Jeg vil fortsette å arbeide for et samfunn hvor vi jobber for å ha raushet og respekt for hverandre høyt på agendaen, og tar vare på det gode vi allerede har.

Så skal vi også utvikle oss å sørge for et samfunn som er i stadig utvikling, hvor vi tilpasser oss alt det som kommer. Både det som er forutsett og uforutsett. Det handler om å tilpasse tjenester til endringene i befolkningssammensetningen, styrke næringslivet, og å ha god beredskap for alt som kan skje. Noe de siste fire årene så absolutt har vist oss.

Og jeg lover å være en ordfører som fortsetter å lytte til dere innbyggere, både dere som har stemt på meg, og dere som har stemt på andre partier. Det er en ordførers rolle å lytte til alle og forsøke å finne frem til løsninger som flertallet kan enes om og bli fornøyde med.

Min dør er alltid åpen for en prat, uansett om det gjelder stort eller smått.

En annen ting jeg ønsker å fortelle dere, er at jeg har virkelig vært stolt over å kunne si at jeg er ordfører i Birkenes kommune, hvor det er så utrolig mange dyktige ildsjeler, et frivillighetsapparat svært få andre kommuner kan sammenligne seg med, en befolkning som bryr seg om omgivelsene sine, og ikke minst et næringsliv som er utrolig mangfoldig og rikt på arbeidsplasser, sammenlignet med andre kommuner på vår størrelse. Jeg er rett og slett bare utrolig imponert over alt denne kommunen har å tilby!

Jeg håper dere gir meg og Birkenes Senterparti tillit i 4 nye år, så lover jeg å fortsette å brette opp ermene for å gjøre mitt aller beste, slik at dere innbyggere i Birkenes kan være fornøyde og stolte av kommunen deres i fortsettelsen. Og ikke minst, jeg vil fortsette å være en ordfører som viser handling bak ordene mine, og ikke bare være en ordfører som snakker med store politiske ord uten å følge opp det som blir sagt.

Og til slutt, husk på at vi har det i det store og hele, egentlig veldig bra her i Birkenes, selv om mye kan bli enda bedre. Og nettopp det er noe jeg er veldig motivert for å fortsette å jobbe for, at det som kan bli bedre, skal bli enda bedre.

Ønsker du at jeg skal fortsette som ordfører i 4 nye år? Da bør du stemme på vårt knallsterke lag i Birkenes Senterparti, slik at Senterpartiet kommer i god posisjon til å forhandle om ordførerrollen.

Godt valg til dere alle!

 

Med vennlig hilsen Gyro