– Høyre vil øke støtten til lag og foreninger

(Arkivfoto)

 

Vi er kjent for å ha et veldig godt kulturliv i Birkenes kommune. Det har vi først og fremst på grunn av all dugnadsinnsats som blir lagt ned av foreldre og ildsjeler. Uten disse hadde vi ikke hatt i nærheten av så mye flott som vi har. Dette kan vi ikke ta som en selvfølge, og kommunen er nødt til å spille på lag med frivilligheten for at dette skal fortsette. Noe av det beste med fritidsaktivitetene i Birkenes, er at de ulike gruppene samarbeider, i stedet for å konkurrere om barna. Det blir lagt til rette for at barna kan være med, eller prøve seg på mange forskjellige aktiviteter, og det blir fullt ut akseptert av trenere, og støtteapparat at ungene for eksempel spiller fotball om sommeren og håndball om vinteren. Det er et tilbud for alle. Både for de som er med for det sosiale, men også for de som vil bli best i verden. Vi skal være stolte av at vi i flere tiår har hatt skiskyttere i norgestoppen, og periodevis også i verdenstoppen!

Det er også et godt samarbeid mellom de tre idrettslagene. Herefossunger kommer for eksempel til Birkeland for å drive med skiskyting eller fotball, og Birkenesingene kommer til Herefoss for å kjøre trial. Og langrennsgruppa i Birkenes arrangerte klubbløp på Engesland i år på grunn av bedre snøforhold. Samarbeid mellom idrettslagene er en styrke som gjør at vi kan lære av, og til hverandre. Dette knytter også våre tre bygdesentra nærmere hverandre.

Vi har også mye bra innenfor kultur og friluftsliv. Dagsturhytta på Herefoss er på plass, og har allerede blitt veldig populær, og vi har mange tusen besøk i året på alle toppturene i kommunen. Dette er folkehelse på sitt beste. Å ha faste aktiviteter for barn og ungdom skaper et positivt sosialt miljø, som er med på å begrense rus, kriminalitet og destruktiv adferd. Det er også med på å hindre utenforskap, og å utjevne økonomiske og sosiale forskjeller.

Vi i Birkenes Høyre skriver i vårt partiprogram at vi vil øke kulturmidlene, og øke støtten til lag og foreninger. Med et godt og sterkt kulturliv får vi så mye igjen for det, i form av folkehelse, mestringsfølelse for den enkelte, og samfunnsøkonomi. Takk til alle dere frivillige! Det er dere som driver kulturen i Birkenes, men det er veldig viktig at kommunen spiller på lag, og legger til rette. Dette skal Birkenes Høyre fortsatt jobbe knallhardt for!

 

Jon Inge Holm

Listekandidat Birkenes Høyre

 

________________

Leserinnlegg