Gratis barne- og familiekonsert på Birkelandsdagene

BARNE- OG FAMILIEKONSERT. Bandet «Naboen min» kommer til Birkeland og Tobias Jorde fredag 18. august. I 2018 vant de Spellemannsprisen for beste barneplate. (Foto: Øyvind Zahl)

Tradisjonelt sett har fredagens program under Birkelandsdagene blitt avsluttet med stor gratiskonsert, i regi av Birkenes Sparebank. I år satser banken i stedet på å sponse en gratis barne- og familiekonsert med bandet «Naboen min».

Bandet som kommer fra Vestlandet vant i 2018 Spellemannprisen for beste barneplate. «Birkeland Soul Kids» blir også med.

«Naboen min» er et band sammensatt av forfatter og låtskriver Vegard Markhus, og produsent og gitarist Bjørnar Sangolt. Ifølge en pressemelding BA har mottatt har bandet som mål å få unger til å synge, danse, smile og le. I tekstene finner man både humor og alvor. En får høre om dansende kroppsdeler, hoppende dyr og folk som trenger trøst. Bandet har gitt ut platene «Rockesock» og «Alt blir feil». For plata «Rockesock» fikk bandet Spellemannprisen i kategorien barnemusikk. De har òg laget musikken til serien «Mine ville venner» på NRK Super.