Lager OL på jordet

Inviterer til OL-renn på Tobias jorde.

– Vi må jo feire at vi har en OL-deltaker fra Birkenes, og skiskyttergruppa i Birkenes IL sammen med kulturkontoret innbyr til OL-leker på Tobias jorde førstkommende søndag. Her blir det skiskytterløype med innlagt skyting og eventuelle strafferunder, sier Wenche Flaa Eieland.

Det blir i tillegg hopp, kuleløype, slalomløype og andre løyper Unge skiskyttere vil vise fram skiteknikk. Alle barna som deltar får medalje. Det blir tent opp griller, så muligheten er tilstede for et varmt måltid i vintersola.

– Det er stort for Birkenes at Lars Helge Birkeland er an av verdens beste skiskyttere. Det blir spennende å følge ham i OL og vi krysser fingrene for at han treffer blinkene og har god fart i sporet, sier Eieland.

Det er små marginer i skiskyting og her kan alt skje, påpeker hun. Bygdas beste skiskytter skal gå normaldistansen på torsdag og hvis det går bra der vil han nok også få gå fellesstarten på søndag.

– Oppfordringen blir å se på skiskyting fellesstart først fra OL og så ta turen ned til Tobias jorde! Ta med barna og bli med på moroa, sier Eieland.