Gamle amerikanske biler skal igjen fylle Birkenesparken

VETERANBILUTSTILLING. Tema for veteranbilutstillingen i år er amerikanske biler. (Arkivfoto)

Lørdag 19. august blir det masse liv og røre i parken med brukt- og delemarked, veteranbil-utstilling, trialoppvisning, underholdning, lotteri, barneaktiviteter med mere.

Brukt- og delemarkedet har vært arrangert helt siden 1996. Fra starten var arrangementet ved Birkeneshallen, men plassen ble for liten og i 2005 ble det flyttet til Birkenesparken.

UNGE KREMMERE. Mange barn får prøvd seg som kremmere under Brukt- og delemarkedet. (Arkivfoto)

Veteranbilparade er alltid artig å se på, og i år er temaet «amerikanske biler». Barnestands har vært et populært innslag de siste årene og tilbudet fortsetter i år. Barn under 12 år kan, for en billig penge, ha egen stand der de selger gamle leker, tegneserier, sportsutstyr og så videre. Det er mange barn som har både leker og utstyr de har vokst fra og gjerne kan selge til andre.

I år vil «Rabbersvigen jazzensemble» fra Kristiansand spille under markedet. De har vært der før, og det har vært mange som har ønsket gjenhør med de.

FULL FART. Olabilløpet er alltid et populært innslag. (Arkivfoto)

Olabilløp blir det i år igjen med idrettslagets langrennsgruppe som arrangør.

Dette markedet er et av Sørlandets største i denne sjangeren. Det har ofte vært over 4000 mennesker innenfor portene! Det er AMK og fotball- og skiskytingsgruppene i Birkenes IL som arrangerer.