Actionfylt NM for politihunder i Birkenesparken

ANGREP. Her slippes hunden i angrep.

Onsdag og torsdag denne uka var det mye politi og politihunder i Birkenesparken da årets NM for patruljehunder ble arrangert.

Onsdagen ble det fokusert på søk etter savna personer, og åstedssøk på Mosfjellheia. Torsdag var det flere øvelser på gressbanen hvor skuelystne kunne se politihundene actionfylte øvelser, hvor lydigheten stod i sentrum.

ANGREP I MILJØ. Flere av hundene fant det utfordrende å forsere den ukjente hinderløypa.

Til tross for regnfylte dager var det mange som fikk se, og lot seg imponere over politihundenes ferdigheter, deriblant en god del barnehagebarn. På finaledag i Idrettsparken fikk de se både angrepsøvelser, lydighets- og åstedssøk.

GØY: Det er gøy å se på hundene, og så har vi fått kjeks lyder det fra denne gjengen fra Hampehaugen barnehage.

Det var action når politibiler for fulle sirener rykket inn i idrettsparken, og hunder ble sluppet på jakt etter en «rømling». Det ble konkurrert i øvelser som åstedssøk og lydighet. Det ble også konkurrert i angrep mot figurant, avbrutt angrep, angrep mot trussel, og angrep i miljø. Angrep i miljø var en utfordrende øvelse hvor hundene måtte gjennom ei ukjent løype med hindre av blant annet tilhengere og plastkanner.

VETERAN. Av lokale representanter har vi blant annet Arvid Falander. Han har vært med i Politihundelaget siden 1997.

NM er et årlig arrangement hvor regionslagene bytter på å arrangere. Det var ingen lokale hunder eller hundeførere i aksjon da arrangementet krever at alle de 13 medlemmene i Politihundelaget må bidra i selve arrangementet.

Etter to dager med konkurranser var det til slutt Odd Erik Magnes og hunden Mio, fra Østfold Politihundeklubb som kunne krones med tittelen Norgesmester.