Flere gode lokale resultater på Blink

FINALEPLASS. I lørdagens sprintfinale ble det 11. plass i A-finalen i sin klasse på Andreas Aas. (Arkivfoto)

Birkenesløperne leverte flere gode resultater under forrige ukes Blink-festival i Rogaland.

Blink er sommerens store happening for langrennsløperne og skiskytterne. Det starter med det knallharde motbakkeløpet Lysebotn Opp onsdag, fortsetter med langløpet Blink Classics i Ålgård torsdag og avslutter med rulleskisprint både med og uten skyting i Sandnes sentrum fredag og lørdag. Festivalen samler ofte sterke internasjonale navn i tillegg til hele norgeseliten på senior- og juniornivå og en hærskare unge løpere fra 11 år og oppover. I år var løpere fra både Tyskland, Italia, Frankrike, Japan og flere andre nasjoner på plass for å teste formen mot de beste norske.

God BIL-deltakelse

Birkenes IL stilte med løpere i alle konkurransene, både langrenn og skiskyting. U23-landslagets Andreas Aas gikk inn til 2. plass i fredagens kvalifisering til skiskyttersprinten i eldste juniorklasse (20-22 år). Seinere på dagen stilte vegdølen opp på kvalifiseringa til seniorenes supersprint, men ble slått ut. I lørdagens sprintfinale ble det 11. plass i A-finalen på Aas, 46 sekunder bak landslagskollega Isak Leknes Frey fra Bærums Skiklub. Engeslandsgutten Aas gikk også inn til 52. plass i Lysebotn Opp på tida 34.14, drøyt fem minutter bak vinner Simen Hegstad Krüger. Drøyt fire og et halvt minutt etter Aas kom BIL-skiskytter Oskar Dalene i mål til 23. plass i 18/19-årsklassen.

Skjøt seg til finale

Også Espen og Martin Uldal røyk ut i kvalifiseringa på fredagens supersprint i rulleskiskyting i Sandnes sentrum. Yngstebror Martin var nærmest finaleplass (de 14 beste) med 16. plass, mens Espen ble forvist til 37. plass. Det kan nevnes at mannen som tok den siste finaleplassen rett foran nesa på Martin, Sturla Holm Lægreid, gikk inn til 2. plass i finalen, tre sekunder bak vinneren Vetle Sjåstad Christiansen. På sprinten lørdag røyk Espen ut i kvartfinalen, fattige to tideler bak 7. plassen som ville gitt semifinaleplass. Lillebror Martin kom seg til semifinalen, men der var det bom stopp. Derimot gjorde han sine saker godt under fredagens skyteduell, hvor han skjøt seg helt til finalen. Her ble det en 7. plass på rekruttlandslagsløperen.

Gror godt

At det gror godt i ski- og skiskyttermiljøet i Birkenes kom det flere bevis på under rulleskifesten i Rogaland. I langrennsløpernes Blink Classics i Ålgård torsdag gikk Elias Gumpen Engesland inn til 26. plass i 15/16-årsklassen, mens storebror Johannes tok 28. plassen i 17-/18-årsklassen. Dagen etter gikk Elias inn til 4. plass på prologen til langrennssprinten i Sandnes sentrum, mens det lørdag ble 8. plass i finalen. På skiskyttersprinten gikk Johan Gauslå Kile inn til 4. plass og Tomine Haugeplass Aanesen til 8. plass i 13/14-årsklassen. I årsklassen over (15/16 år) ble Åsmund Stavelin nummer 12. I 17-årsklassen gikk Tobias Haugeplass Aanesen inn til 4. plass, Thomas Torkildsen til 8. plass og Johan Smeland til 12. plass. Tobias Kerlefsen Håverstad noterte seg for en 8. plass i A-finalen og Nils Henrik Smeland for en 6. plass i B-finalen i 18/19-årsklassen.