Enda en gapahuk i Birkenes

LAFTEGJENG. En fornøyd laftegjeng beundrer verket. Fra venstre: Bjarne Kylland, Erling Risøy, Jostein Gunnufsen, Trygve Løland og Leif Sakariassen. (Foto: Reidun Setane Forbes).

Birkenesavisa hadde i sommer et stort oppslag om de mange gapahukene i bygda vår. Nå er enda et eksemplar på plass, denne gang like ved hytta til Lillesand og omegn turistforening på Trotto, midt mellom Tjønntveit og Heimdal.

Den flotte gapahuken er lafta etter alle kunstens regler under ledelse av laftemester Leif Sakariassen fra Vennesla. Leif og et par hjelpere brukte noe av sommeren og høsten til bygging før demontering, merking og flatpakking ble gjort de siste dagene i september. Transport fra Vennesla til Tjønntveit ble utført av utflytta birkenesing Magne Bue, mens Nils Gunnar og Bjarne Kylland tok seg av videre frakt i terrenget. 

PÅ TAKET. Jord må til, snart klart til å så plen. Trygve Løland og Erling Risøy på taket. Kranfører Bjarne Kylland skimtes på bakken til venstre. (Foto: Reidun Setane Forbes).

Etter to korte, men intense økter på fredag kveld og lørdag var gapahuken reist allerede klokka 15 på ettermiddagen. Monteringa gikk lettere enn å få opp et flatpakka Ikea-skap, takket være Leifs nøyaktige forarbeid. Alle stokkene klikka lett på plass. Gulv og tak måtte skrues fast. Ellers var alt utført i tre og ingen bruk av metall. De flotte tettgrodde furustokkene er av det kortreiste slaget, de fleste hentet fra heiene ved Rugsland.

Alle er velkommen til å bruke gapahuken som ligger like ved den merka turløypa. Du kan gå dit enten fra Heimdal eller fra Tjønntveit. Gangavstand blir omlag 3-4 kilometer fra begge utgangspunktene. Gapahuken og hytta ligger i et flott heieterreng i en høyde 372 moh.

Planen er å få opp ei bålpanne foran, og den kan sammen med den panna som står nærmere hytta benyttes fritt. Ved blir å finne ved inngangsdøra til uthuset rett bortenfor. Husk å holde en viss orden.

Lillesand og omegn turistforening er en sjølstendig forening som også er beregnet for birkenesinger. Medlemmer kan leie hytta for en billig penge.

For mer informasjon se, www.lillesandturistforening.no

 

Trygve Løland

 

________________

Brukerskapt