«Gubben» – nærmer seg deltakerrekord i jubileumsløpet

(Foto: Trygve Løland)

Når det nå er ei snau uke til start så er det mye som tyder på at det kan bli rekorddeltakelse i det 50.  Svalandsgubbeløpet.

Når den ordinære påmeldingsfristen var gått ut var det 680 påmeldte løpere. I langløypa på 27 kilometer stiller 470 menn og 120 kvinner, de øvrige er påmeldt i Kortgubben (13 kilometer) og Minigubben (5 kilometer).

Dette er langt mer enn på samme tid i fjor, og når man tar høyde for et normalt antall etteranmeldte og de aller minste som melder seg direkte på Knøttegubben på løpsdagen, så kan rekorddeltakelsen fra 2014 på 907 påmeldte blir slått.

– Ja, vi er optimister, og vi nærmer oss den største oppslutninga noensinne. Jeg ser ikke bort fra at vi nærmer oss 900, ja kanskje enda mer, sier Gubbegeneral Trygve Løland.

Han forteller at det meste er i rute, og de 70-80 frivillige skal ha det meste under kontroll og være klare til å ta imot alle dem som måtte komme.

– Jeg fikk en rapport i dag fra en som var rundt løypa. Han kunne melde om ganske mye snø på Svaland. Det er kaldt og tungt å løpe i snø, og det er verre enn å løpe i blaute myrer, da kommer du deg i hvert fall opp på noen tørre flekker, sier Trygve, som selv stiller med startnummer 50 søndag, for å markere sin 50. deltakelse i skauløpet.

– Stormen gjorde ikke så stor skade på traseen, noen vindfall i løypa ble det, men Øystein Svaland sendes ut, og skal ha ryddet det unna før startskuddet går, forteller Trygve.