– Det trengs et helt lokalsamfunn for å ta vare på et barn

(Arkivfoto)

 

La oss først få si at det er fryktelig å lese fortellinger om barn eller unge som bli mobbet eller plaget, slik den vi fikk å lese i inneværende ukes Birkenesavisa. Vi håper inderlig at du som skriver her nå får det som er nødvendig for en hverdag som gir deg glede.

Vi må som lokalsamfunn virkelig stå sammen i kampen mot mobbing, plaging eller utenforskap, enten det er i skolegård eller i sosiale medier. Det er et ordtak som sier at det trenges et helt lokalsamfunn for å oppdra et barn. Vi tenker dette ordtaket er mer sant en noen gang. Nå må vi som lokalsamfunn løfte i fellesskap.

Det er mange som har jobbet sammen for at det nå skal ansettes et ambulerende oppvekstteam som akkurat har som en av sine viktige oppgaver å støtte skolene i arbeidet med et trygt og godt skolemiljø. Foreldre i FAU opplevde at det var behov for et tiltak, og klarte å få gjennomslag for sitt forslag i kommunestyret ved budsjettbehandlingen på slutten av året i fjor. Kommunens administrasjon har støttet opp om tiltaket, og nå lyses det ut to fulle stillinger til ambulerende oppvekstteam. FAU har gjort en kjempeviktig jobb, og det har vært helt avgjørende for at vi nå får dette på plass. Administrasjon og politikere har vært med på å gjennomføre tiltaket FAU jobbet for, og har et særlig ansvar for dette arbeidet videre.

Nå må det ambulerende oppvekstteamet bli ansatt og få komme i gang med jobben. Det ser vi fram til!

Samtidig må alt godt arbeid mot mobbing og utenforskap og for inkluderende fellesskap fortsette på alle plan. La oss slå ring om hverandre og ta vare på hverandre her i Birkenes.

Det trengs et helt lokalsamfunn for å ta vare på et barn.

 

Ruth Kylland Martinsen

Ordførerkandidat

Birkenes KrF

 

______________

Leserinnlegg