– Det har blitt en feiloppfatning om hvor tilliten skal være

(Arkivfoto)

 

Det bør være klart for alle at tilliten er hos velgeren til den som velges til et tillitsverv, som en plass i kommunestyret er.

Nå er det blitt mange som mener det er ikke er noe poeng i å stemme i det hele tatt og mener vi ikke styrer allikevel og tilliten nå er mellom politikeren og administrasjonen som egentlig styrer. Det er for galt det har blitt slik og nå må vi rette det opp og ta tak i sakene selv fra starten.

Det vil vel falle administrasjonen tungt for brystet om vi leverer et prosjekt ferdig til behandling, som en byggesak, men det kan fint gå an i mange tilfeller når vi må bygge noe.

Dette vil spare skattebetalerne for mange penger, når en av oss har funnet et eksempel i andre kommuner som så og si bare kan kopieres når vi har kontrollert det praktiske og kostnadene. Jeg tror dette vil bidra til å få tilbake tilliten fra velgeren.

Når Rigadis henviser til «det egentlige styret» i kommunen, så forteller det hva en som ikke er politiker tror om oss, og det med god grunn, hva er vitsen med å stemme?

Når jeg ser tilbake på hva som har hatt mest betydning av det vi har fått til på disse fire årene, så har jeg kommet frem til at det ikke er noe av det vi har fått gjennomført, men det vi fikk stoppet i starten, nemlig det siste forrige kommunestyre vedtok.

Det var ny barnehage i Smedens Kjerr til 44 millioner kroner. Det hadde vært en gedigen tabbe å bygge denne.

Der jeg var i jobb, hadde vi et uttrykk for når vi mente dette var lite lurt, «hvem fant på den dumme der»? Undres på hvem som fant at den tomten var velegnet til en ny barnehage som vi ikke trengte likevel.

Når jeg hadde en runde og fikk alle tall på alle ansatte og elever i de fem barnehagene. Det fremkom at det var plass til alle elever fra den gamle til den i Natveitsåsen, unntatt én og den fant jeg plass til i FUS som da hadde fem ledige plasser.

De siste to store sakene vi har hatt til behandling er nytt renseanlegg og politiets trenings senter. Disse er begge vanskelige å finne eksempler på nå som vi kan lære av, men vi kan prøve å finne ut mest mulig selv, det koster oss veldig lite og sparer kommunen for mye.

Slik selvtekt liker administrasjonen lite, men det betyr bare at vi er aktive og styrer selv til beste for de som har valgt oss, og det er det vi skal.

Selv har jeg til hensikt å fortsette med å jobbe på den måten og er nå i ferd med å se etter gode løsninger på boliger til flyktninger, dette er jo nå utfordringene vi må løse. Det er mulig jeg finner noe bra vestover, ser slik ut, men vil ikke legge det frem som forslag før jeg har funnet mer detaljer og er sikker på at det er en god ide. Mest mulig komplett med pris.

Når vi tenker på kostnader, så tror jeg det er mye å hente fra Finland. Der greier de det meste bedre til halvdelen av det kostnaden vi har.

Stem riktig.

              

Karl A. Sollie

Birkenes Frp

 

______________

Leserinnlegg