Det går mot salg av kommunens arealer i Tveide Næringspark

De folkevalgte skal i kommende møterunde ta stilling til om Birkenes kommune skal selge sitt areal i Tveide næringspark som er regulert til næringsformål.

Arealet er på totalt rundt 80 dekar.

I sitt forslag til vedtak ber kommunedirektør Anne Stapnes kommunestyret om å få starte salgsprosessen og forhandle fram avtale med eventuell kjøper.

1) Kommunestyret ber kommunedirektøren om å legge næringsområdet for Tveide næringspark ut for salg.

2) Kommunedirektøren får i oppdrag å fremforhandle en avtale med en aktuell aktør og legge avtale om salg fram for politisk behandling.

3) Politisk referansegruppe bestående av gruppelederne skal orienteres i prosessen.

4) Følgende betingelser skal ligge til grunn i forhandlingene:

– Det skal til enhver tid være minimum 15 daa ferdig opparbeidede næringstomter til salgs

– Når byggeklare tomter skal være klare, skal tidfestes i avtale.

I slutten av september 1922 vedtok kommunestyret at kommunedirektøren skulle undersøke mulighetene for et salg av sitt areal i Tveide Næringspark – eller et strategisk samarbeid med private utviklere om dette arealet.

Den gang fikk de folkevalgte opplyst at videre utvikling av arealet eventuelt måtte lånefinansieres, og at det ikke var lagt inn midler i da gjeldende økonomi- og handlingsplan for 2022-2025. Kommunens foreløpige underskudd i utviklinga av næringsparken var da oppgitt å være 19,8 millioner kroner.

Nå ber kommunedirektøren om å få legge arealet ut for salg. Av sakspapira går det fram at forslaget om salg har bakgrunn i innspill som er kommet i møte med referansegruppa.

– Signalet i fra referansegruppa er at man ønsker å fokusere på én mulighet. Det er å gå videre og tilby hele næringsområde til en aktør gjennom et salg. Man ønsker samtidig å sette klare betingelser til dette.

Etter som det er partias gruppeledere som er med i referansegruppa, synes utfallet av denne saken ganske klar.

Men saken skal gjennom utvalg for samfunns-, steds- og næringsutvikling (USSN) og formannskapet, før det skal gjøres endelig vedtak i kommunestyret 2. februar.