– Byfis og vegglus på tjønn-safari

VAKKER FORVINTER. På vei heim over Halvtekkslåtta.

Det gikk ut invitasjon til Gubbene om tur på Lunseheia fredag 17. november. Forholdene der var ganske greie med omkring 20 cm. snø (før nysnøen på søndag) og sterk is på tjønnene.

Men Birkenes-gubbene var veldig opptatt skulle det vise seg. En var i Spania, en var i London, en hadde skade i skuldra, en skulle sitte eksamensvakt og en hadde påtatt seg en jobb denne dagen. Dermed var det bare undertegnede vegglus (vegdøl) og to fra Kristiansand som tok turen fra Lunden og innover heia i halv ellevetida på tjønn-safari.

Safari betyr iflg. Wikipedia «En turistreise i naturen der formålet oftest er å se og fotografere ville dyr». Men dette var ikke vår hensikt. Nei, vi skulle på tjønn-safari og både se og fotografere disse.

SÅ KOM SOLA. Kjell Asdal og Anstein Thomassen i nedkjøringa mot Kroktjønn.

Og tjønnene tok vi fra en kant:

Nebbtjønn, Lomstjønn, Tvitjønnane, Sauetjønn, Dokkedalstjønna, Smaletjønn, Lauvreistjønn, Kroktjønn, Kleivetjønn, og Reveitjønna.

FULL FYR. Kjell er profesjonell bålbrenner.

Underveis gikk vi over lange myrer og heiedrag før vi stoppa ved kanten av Storemyr. Her fyrte Kjell Asdal på profesjonell måte opp et bål som fortsatt brant godt da vi forlot stedet etter 1,5 time. I nordenden av myra var det spor etter to elger. Det var det nærmeste vi kom definisjonen av en vanlig safari.

Det var lett overskya første del av turen, men sola kom etter hvert fram og skinte helt nydelig da vi var tilbake i Lunden etter 4 timer på heia. Idet vi skulle kjøre nedover, kom Arvid Falander og overtok våre skispor mens de enda var varme.

 

Olav Heimdal

 

_________________

Brukerskapt