Birkelandsdagene – masse folk i finværet fredag

Det ble en strålende første dag av Birkelandsdagene på Tobias Jorde. Mange ulike boder fra bransjer og foreninger, politikerstands, barnesang fra scenen og motefremvisning fra Marikken var noe av det som møtte publikum i finværet.

Folk i alle aldre koste seg rundt Tobias Jorde, der Håndballgruppa i Birkenes IL for første gang hadde ansvaret for den første markedsdagen i bygda av året.

Politikerne fra syv partier hadde satt opp stand der stadig folk var innom for en prat med lokalpolitikerne. Flere små lokale nisjebedrifter hadde stands rundt på området som publikum satte stor pris på.

For barna var det ulike tilbud på fra scenen og stands. I tillegg var det flere ulike tilbud for de som ønsket seg noe å spise og drikke.

Vi var innom en stand med ansiktsmaling for barn og unge. Den var så populær at det var lang kø for å få ønskene sine oppfylt med kreative farger i ansiktet.

Selma Dalene (14) ble malt da vi var innom av Mathea Flakk Thomassen (13), og begge fortalte at det var et populært tilbud, spesielt for de minste.

– Det har vært veldig mange barn her og flere venter fortsatt i kø for å males. Vi er to som maler her hele tiden og det går i ett. Men det er kjempepopulært har vi merket de små timene vi har stått her.

Litt lenger borte fant vi kreative Karoline Eide som driver Blomdesign hjemme i Bakkemoen. Hun hadde stor pågang av besøkende og folk som handlet.

– Det er første gang jeg viser frem mitt virke som blomster dekoratør på Birkelandsdagene, og det har vært helt fantastisk her i dag.

– Salget har vært helt enormt og folk har handlet villig vekk og har satt stor pris på arbeidet mitt. Det setter jeg selvsagt stor pris på, også at jeg får markedsført meg med så mange mennesker til stede.

Bygdas eneste kles-gründer Maria Håkedal på Marikken, hadde tradisjon tro en moteoppvisning fra scenen.

Her viste hun frem høstens mote, med hjelp av ni kjente ansikt fra bygda, som viste seg frem i ulike kolleksjoner.

Fra scenen fikk vi også barnesang da det lokale koret Birkeland Soul Children kids, sang sammen med musikkgruppa og Spellemannsnominerte «Naboen min».

Fra disse sang også Anne Birkenes og Eline Heia duett foran publikummet.

For arrangør, bygda og de ulike organisasjonene har Birkelandsdagene så langt vært en suksess.