Asbjørn tilbyr Datahjelp på Frivilligsentralen

DATAHJELPER. Asbjørn Eriksen bidrar på Frivilligsentralens Datahjelp-tilbud.

Asbjørn Eriksen er mannen å gå til om man støter på tekniske problemer, enten på PC’en eller mobilen.

Hver torsdag i snart ett år har han, sammen med Gøran Frigstad i Frivilligsentralen, vært å treffe noen ettermiddagstimer med deres Drop-in Datahjelp.

Asbjørn skulle også være godt kjent for flere etter åtte år som deltids- og tilkallingsvakt på Biblioteket.

– Vi hjelper med mye forskjellig, om det er hjelp til utskrifter, sende bilder eller bruke Vipps. Godt og blanda rett og slett, sier Asbjørn. Hvem som kommer innom her, varierer også sterkt. Vi hjelper med gaming-PC, eller det er eldre som trenger hjelp med innlogging eller har fått seg ny smarttelefon.

34-åringen er født og oppvokst på Birkeland og har bodd de siste fem årene i Tøane.

Asbjørn er selvlært, og opplevde at han plutselig var familiens IT-eksperten som ble spurt om råd. Nå tilbyr han sin hjelp til de som måtte trenge det, som frivillig på Frivilligsentralens Datahjelp-tilbud.

– Hvorfor det, spør vi.

– Det bunner i mål jeg satte meg på et KiD-kurs i fjor (Kurs i Depresjonsmestring). Ett av målene var at jeg skulle prøve ut nye sosiale arenaer innenfor mitt interessefelt. Da jeg hørte at det var behov for hjelp på Datahjelp-tilbudet fant jeg raskt ut at det var noe jeg kunne bidra med.

– Det var godt å få inn en til. Asbjørn er god på mye forskjellig, skyter Gøran inn.

– Jeg trives med oppgaven. Dette er en av seirene. Det gir en god følelse å kunne være til hjelp, og se at de går fornøyd ut herfra, sier Asbjørn.