Årets Fjordbrøl er avlyst

(Foto: Fjordbrøl / South Coast Creative / Nico Hagen)

Sommerens Fjordbrøl på Herefoss skulle ha vært arrangert 30. juni og 1. juli. Nå er festivalen avlyst.

Det er arrangør Sabla Moro som melder dette i ei pressemelding torsdag ettermiddag.

– Etter flere uheldige omstendigheter har arrangøren av Fjordbrøl – Sabla Moro – valgt å avlyse årets festival på Herefoss.

I midten av februar opplyste Sabla Moro til BA at følgende artister var booket for årets festival – Sputnik, Return, Morgan Sulele, Crashville og lokale Rød Mix.

Nå viser det seg at konkurransen i artistmarkedet er hardnet til, og er en årsak til avlysninga av sommerens Fjordbrøl.

– Grunnlaget er blant annet utfordringer med årets bookinger og det generelle mangfoldet av eventer som har oppstått – spesielt i år – som samtidig gjør konkurransen hard. Å arrangere en festival i denne størrelsen krever mye økonomisk, og risikoen er ekstremt stor, opplyser Pabben Botn i Sabla Moro.

Den økonomiske risikoen ønsker arrangøren ikke å ta.

– I lys av nevnte konkurranse og bookinger ser vi risikoen større enn vi ønsker å ta. Vi kunne kastet oss ut i det og satset, men jeg tror både leverandører og samarbeidspartnere heller setter pris på en sunn økonomisk holdning og at vi består som organisasjon fremover. Det har vært diskutert om vi skal nedskalere, men vi syntes Fjordbrøl fortjener å bli arrangert slik som Fjordbrøl har blitt å kjenne, opplyser Botn.

I pressemeldinga presiseres det at det kun er årets Fjordbrøl som nå er avlyst. Håpet er å være tilbake med festivalen på Herefoss neste år eller i 2025.

Sabla Moro opplyser at alle som har kjøpt billetter til årets Fjordbrøl, vil få disse refundert i sin helhet.