Kranselag hos Slettene Hage

Nybygget til Slettene Hage har reist seg, og fredag holdt byggherrene Gunn Elisabeth Slettene og Geir Hegland kranselag sammen med noen av entreprenørene.

Det 250 kvadratmeter store bygget begynner å ta form, der Slettene Hage skal ha kafe og drivhuskafe i den ene enden, og mosteri i den andre enden av de nye lokalene.

– Nå nærmer åpningsdagen seg, da vi kan åpne dørene til våre nye lokaler. Etter planen åpner vi 1. juli, og det er noe vi er veldig spente på og ser frem til. Men dette er selvsagt avhengig av om leverandørene greier å holde tidskjemaet, forteller Gunn Elisabeth.

– Vi har ikke greid å få tak i kokk enda, de er det mangel på i arbeidsmarkedet for tiden. Men vi er flere som jobber her som kan litt om alt, så denne sommeren skal vi greie oss godt. Vi er flere ansatte her nå med mye ulik kunnskap, blant annet har vi et italiensk ektepar som har jobbet for oss noen måneder, og blir her til ut september.

– I første omgang er alt på en flate, men det er potensiale til å bygge ut i 2. etasje ved senere anledning. Men det krever mer økonomiske muskler, da det blant annet kreves heis til ansatte. Nå blir 2. etasje i første omgang et lager for oss, sier Gunn Elisabeth.

Mens vi er til stede fredag, har Gunn Elisabeth og Geir rigget til ett innbydende bord med kaker med kaffe inne i nybygget for noen av de ansatte og entreprenørene.

– Vi har brukt mange lokale entreprenører til å få opp bygget vårt, der Kjetil Windsland AS er hovedentreprenør. Ellers har vi brukt Jarle Håkedal AS til rørleggingen, Steffen Fidjeland AS til grunnarbeidet og Birkeland Elektro til det elektriske. Murerarbeidet er det Gøran Snøløs fra Sør Service som har stått for, kan Geir Hegland fortelle oss.

– Selve bygget blir kledd i ubehandlet kjernefuru. Dette er bærekraftig og trenger ikke malingsstrøk, og sparer oss for den jobben.

– Vi har så langt vært kjempefornøyd med arbeidet som er lagt ned her, og samarbeidet med entreprenørene våre har vært utmerket forteller gründerne til Birkenesavisa.