– Helt vanvittig pris

Tirsdag 8. februar var vi som er politisk aktive invitert av Trygve Endresen til et treff i kantina på kommunehuset.

Det var en presentasjon av Hellvik Hus ved salgssjef Tim Fjeld. Dette gjaldt samme type boliger som vi planlegger her, oppført i Flekkefjord, Lyngdal, Sirdal. Praktiske standardiserte til sitt bruk og dermed rimeligere, i motsetning til de som vi nettopp har forkastet i kommunestyret på grunn av helt vanvittig pris. Dette var veldig fine forslag til løsninger levert som ett komplett tilbud til gjennomsyn i andre kommuner, om ønskelig og uten kostnad før vi undertegner bestillinger på tilsvarene.

Dette er noe helt annet enn det som har blitt det vanlige her i kommunen siden forrige århundre, med konsulenter og arkitekter for å få bygg som skiller seg ut med å bli skakke og skjeve i alle retninger – og med vanskelig og kostbart vedlikehold. Eksempel: Avlastningsboligene på Stoppedalsmyra. Minst dobbel pris av hva det kunne blitt med løsninger som Hellvik Hus kan levere og har levert til andre kommuner.

Jeg hører de som bruker disse er godt fornøyde, men det hadde de sikkert også blitt med å leve som vanlige folk i vanlige bygg. Det er flere firma som kan levere bygg som dette, også lokale, mindre firma hvis ikke lista blir lagt for høyt til total kapasitet, en helt unødvendig sperre for å sette opp fem leiligheter.

Vi fikk også et lynkurs i offentlige anbud av Tim Fjeld. Og her kan de lokale komme inn. Merket meg at bare halvparten av partiene var til stede. Og jeg er litt redd for at disse heller vil fortsette som før, uten å bry seg om kostnadene. Det har vi sett i altfor mange prosjekter.

 

Karl A. Sollie

Birkenes Frp

___________

Leserinnlegg