Leserinnlegg fra Karl A. Sollie (FrP): – Det er mye gull å hente i en slunken kommunekasse

 

Hei, jeg vil forsøke å få frem min mening i lokalpolitikken her i Birkenes.

Vi er to, Odd Gunnar og meg. Og vi samarbeider bra, mye fordi vi holder på med hvert vårt unntatt det som vi stemmer over i kommunestyret. Der er vi enige, når man ser bort fra vindkraften – der jeg mener at vi best ivaretar neste generasjon ved å la disse overta mest mulig urørt. Det burde være mulig, siden vi per i dag har total tre ganger Danmarks el-produksjon med varmekraft, vind og sol.

Odd Gunnars saker kan dere lese i avisen. Og jeg legger meg ikke bort i dem.

Det som jeg legger vekt på er, som jeg sa fra om før valget, pengebruken på større saker. Som planlegging av nybygg og behovet for dette, der mener jeg at politikerne har mistet styringen og latt seg for mye av valget gå til de ansatte i kommunen – på den måten at når vi får saken til avstemning, er det kommet så langt at flertallet ikke våger å velge annet.

Et av de mest brukte uttrykkene, «bondefanget», er noe jeg tror kan passe godt. Men det er politikernes egen feil.

Det er så lett å bare komme med ett forslag, få flertall for det, og overlate detaljene til de ansatte – som ofte kontakter en «Picasso-arkitekt» med høye honorarer, og dermed er det brukt for mye penger til at man tør å velge en annen løsning.

Når vi skal ta stilling til et forslag, trenger vi mest mulig informasjon, for eksempel å vise til noe som nylig er bygd ikke for langt unna med pris og løsning av det praktiske.

Om det er et privat eller kommunalt bygg har lite å si, så lenge byggefirmaet kan forplikte seg til å levere til avtalt pris. Dermed vet vi hva vi stemmer over. Opplysninger kan vi alle innhente, og vi trenger ikke å lage det vanskeligere enn det er.

Om det er noen som ikke helt ser hva jeg mener, så ta en titt på Natveitåsen barnehage, inni og utenpå. Er den bedre enn Hampehaugen?

Prisen på Natveitåsen barnehage er langt over det dobbelte, cirka 24 millioner kroner å bygge fire år etter Hampehaugen – og 14 millioner for to år siden, til å rette opp feilene. Tallene er omtrentlige, men vi kan gå inn på disse om noen ønsker.

Det er flere eksempler å ta fatt i. Det ser ut til at det har fungert noe bedre nå etter skifte av ordfører og styre. Men en del henger igjen, fordi mange tenker i samme bane som før. Derfor vil jeg fortsette å gå mine egne veier så langt det er lovlig, og søke råd i partiets juridiske avdeling.

Hensikten er å spare inn noen titalls millioner.

Husk på – det er mye gull å hente i en slunken kommunekasse, når utenlandske pensjonsfond investerer i barnehagefirma og annet som henter overskuddet fra norske kommuner.

 

Hilsen

Karl A. Sollie

Birkenes FrP

____________

Leserinnlegg