– Har en helt fantastisk svigerfamilie og masse gode venner

MAREN SKAVLAND

Forlovet med Klemmet Fidje

 

Når flytta du hit, og hvor i bygda bor du?

Flytta til Birkeland i 2009 og i 2012 flytta vi til Engesland til min store fortvilelse. Mamma og stefar ble ikke så populære når de slapp den nyheten i heimen om at vi skulle flytte til Engesland. Men nå sitter jeg her da 10 år senere og har funnet meg en staut kar fra Fidje som jeg nå har vært sammen med i 7 år. Har og en helt fantastisk svigerfamilie og masse gode venner som jeg aldri ville vært foruten her i bygda og omegn. Så nå er jeg jo evig takknemlig for at vi flyttet hit likevel. Nå bor jeg og Klemmet i et hus på Fidje i Vegusdal som er fra 1949 som vi har pusset opp med hjelp fra gode venner og familie.

Hva jobber eller driver du med her?

Jeg jobber i Hampehaugen Barnehage som Barne -og ungdomsarbeider. Trives utrolig godt med å jobbe med barn, det er en veldig givende jobb. Også har jo noen skikkelig fine kollegaer på jobb som jeg trives godt med. Ellers lever jeg livets glade dager på Fidje. Jeg er veldig glad i planter så det går mye tid til det, det er som en liten hobby egentlig. Også liker jeg å bake og lage mat. Det går og mye tid til familie noe som jeg syns er utrolig hyggelig. Vi er en sammensveiset gjeng her på Fidje som trives godt i hverandres selskap. Også er jeg veldig glad i å være med goe venner.

Har du bodd flere steder før du flytta til Birkenes, og hva gjorde du eventuelt der?

Jeg er født i Stavanger og bodde der til jeg gikk i 3. klasse, flyttet så til Ålesund med min far, men valgte å flytte derifra igjen i 2009, og ned til mamma og stefar som bodde på Birkeland.

Hvorfor flytta du hit?

Mens jeg bodde hos min far i Ålesund bodde mamma og Einar i Stavanger, de valgte å flytte til det glade Sørlandet i 2008, og endte opp med å flytte til Birkeland. Først bodde vi i Birketun også flyttet vi til Nordåsbakken, og etter hvert flyttet vi til Engesland.

Er du med i noen lokale foreninger eller aktiviteter?

Jeg er leder for Ungdomslaget Heimtun, sekretær i IL Gry, styremedlem i VVV og leder for Wenches kafe. Syns det er utrolig givende å være med i disse forskjellige lagene/foreningene, og det er vanvittig gøy kunne jobbe sammen med alle de andre som også sitter i disse styrene sammen med meg, det er så fine og flinke folk! Det er og veldig moro å kunne være med på å gi noe tilbake til den fine bygda som har tatt meg så godt imot.

Noe du setter spesielt pris på med den nye heimbygda Birkenes?

For det første så er det vanvittig fin natur og turmuligheter uansett hvor du bor i Birkenes! Med tanke på den flotte jobben jeg har så er vi mye på tur i skog og mark, så vi er heldige som har så mye fint rett utenfor døra. Syns og det er så fint å bo i en bygd som Vegusdal der det er så mange fine, gode og inkluderende mennesker. Syns og det er så fint å bo på en plass der alle kjenner alle, man har alltid noen å slå av en prat med når man skal på butikken for å handle.

Noe du savner eller skulle ønske at var annerledes her?

Savner ingenting, men hadde vært utrolig gøy om vi hadde fått ny butikk i denne fantastiske bygda vår.

Har du annen familie her i området?

Ikke i området. Mamma og stefar valgte å flytte tilbake til hjemtraktene sine igjen i fjor så de bor nå i Stavanger og der bor også mormor, storesøster Siri og ei niese. Også bor storesøster Karianne, svoger, en nevø og ei niese i Ålesund. Men jeg har svigerfamilien som jeg treffer mye, jeg bare elsker å være sammen med de to fine nevøene mine som bor rett borti høgget her.