Global Onsite flytter ut av kommunen grunnet byggestoppen

FLYTTER. Usikkerhet rundt varigheten av byggestoppen gjør at GlobalOnsite på Flakksvann ikke tørr vente lengre. I løpet av neste år flytter de ut av kommunen, og fra lokalene på Flakksvann. Freddy Sunde og Tom Einar Jakobsen (til høyre) utgjør to tredjedeler av eierne i selskapet. Simen Jensen var ikke til stede da bildet ble tatt.

Uavklart situasjon rundt det nye renseanlegget og en pågående byggestopp er sterkt medvirkende til at Global Onsite på Flakksvann ser seg nødt til å flytte ut av kommunen.

– Vi har vært i dialog om tomter med Birkenes kommune og private tomteeiere. Vi har også sett på eksisterende tomter og bygg. Mange av dem er for små. Vi må ha tomtestørrelser på minst 5 mål, sier Tom Einar Jacobsen ved Global Onsite.

– Byggestoppen gjør det for usikkert. Vi tørr ikke vente lenger. Det antydes at byggestoppen kan oppheves til våren, men det er i grunnen også for sent for oss. Vi vil gjerne sette spaden i jorda i januar, med mål om å ha et ferdigstilt bygg i løpet av 2023, legger han til.

– Vi tørr rett og slett ikke gamble på at det går i orden. Vi må ha større lokaler, og vi må ha det raskt, sier Tom Einar.

HOVEDPRODUKT. Spesialtilpassede slanger og koplinger er et hovedprodukt for Global Onsite. I lokalet på Flakksvann kjøres det trykktester på slanger og koplinger.

De har ført til at de nå satser på tomt i en nabokommune. Avtalene er ennå ikke underskrevet, og Tom Einar vil derfor ikke si så mye mer om hvor de havner.

– Det bygget vi har her på Flakksvann er på om lag 500 kvadratmeter. Vi ønsker å sette opp et bygg på 2400 kvadratmeter. Vi har for lengst vokst ut av lokalene våre. Vi må ut fort, og tørr ikke vente på en avklaring i forhold til byggestopp. Disse lokalene hemmer oss veldig om dagen, sier Jakobsen som opplever stor aktivitet i firmaet for tiden.

– Vi har gode fremtidsutsikter og har ordrebøkene fylt hele neste år, og et stykke ut i 2024, legger han til.

PRODUKSJONS- OG TESTKONTAINER. Firmaet har 26 slike kontainere med test og produksjonsutstyr, som de sender rundt i hele verden, for produksjon av utstyr på anleggsstedet eller plattformen. Her står en av dem klar for forsendelse fra Flakksvann.

Global Onsite må kunne beskrives som en aldri så liten suksesshistorie, og firmaet har hatt voksesmerter en stund allerede. Fra de ble etablert i 2016 har de utviklet seg fra to mann til nå 22 ansatte. I løpet av neste år regner de med ytterligere 6 nyansettelser. I fjor omsatte selskapet ved Flakksvann for hele 53 millioner kroner.

TRYKKTESTING. Kristoffer Larsen er slangemekaniker og trykktester her deres ferdigproduserte slanger.

Skal man kort forklare hva bedriften driver med så er det levering av hydraulisk og pneumatisk utstyr samt personell til oljenæring og akvakultur. Nå er de med som underleverandør til verdens største landbaserte oppdrettsanlegg for ørret, i Rjukan.

– Vi har et godt navn, og er kjent innen olje og gass, og nå også akvakultur. Vi leverer på tid og med høy standard, presiserer Tom Einar.

Bedriften har det siste året også hatt 10 mann engasjert i et lakseoppdrettsanlegg på Island. De har tre kontorer, ett her på Flakksvann, og ytterligere to kontorer i Spania og England.