Fine plasser å bade

KALVESTRØMMEN. En fin badeplass der hvor elva gjør en knekk like før Birkenes kirk. Kommer man fra Birkeland tar man over den nye Mollestadbrua. Deretter er det om lag 700 meter før man tar til venstre (etter innkjøringa til Mollestadeika). Etter ytterligere 300 meter tar man til høyre og følger denne til endes. Her må man komme videre i kanten av jordet frem til man kommer på pynten av neset.

 

Rundt i hele Birkenes er det en hel drøss med fine plasser å bade. Birkenesavisa gir dere en oversikt over noen av de, men det finnes mange flere.

Ha en fin sommer, med deilig bading!

 

MÅRVATN

Parkeringsplass rett ved siden av riksvei 405, 200 meter sør for krysset ned til Oggevatn stasjon. Det er en fin sti ned til badeplassen, og rundt 200 meter å gå fra parkeringen.

 

HEREFOSSEN

Kjør 4-500 meter vestover Nesveien fra Snarkjøp på Herefoss. (Foto: Marita Aaboen Vik)

 

FJELLVANNET

Kjør sørover fra Jordbruna, på veien til Lillesand. Etter en snau kilometer går det en bakke opp på østsiden av veien. Etter et par hundre meter kommer du til vannet. Følg stien på høyre side av vannet bort til badeplassen.

 

SKÅRETJØNNANE

Man tar av veien mot Skreros, rundt 1,5 kilometer nord for krysset til Oggevatn stasjon, langs fylkesvei 405. Man kjører deretter rundt 500 meter innover fra Riksveien til man kommer til en bro over Skrerosåna på venstre side. Derfra og opp til Oggevatn Hyttegrend er det to kilometer. Når man kommer til hyttegrenda er det første vei til høyre, og deretter 250 meter før badeplassen ligger på venstre hånd.

 

IA

Badeplassen Ia ligger noen hundre meter nedenfor bebyggelsen på Rugsland, på vei mot Kristiansand. Badeplassen ligger der hvor elva gjør en kraftig sving, og har fine fjell ned mot elva. Stranda i bakgrunnen heter Frines. Hit kommer man fra andre siden av elva, ved Have.

 

BEGERVANN

BEGERVANN. Ta av fra riksvei 41 på Søre Herefoss, og kjør opp bakken omkring 2,5 kilometer på veien over til Grøsle og Grimstad. Nær veien og greit å parkere.

 

MOVANNET

Kjører man fra Svaland mot Erkleiv er det snaue fire kilometer til Movannet. Noen hundre meter før man møter første bebyggelsen på Rosseland finner man ei parkeringslomme på venstresiden. Deretter er det drøye 300 meter på en traktorvei (med bom) før man kommer til Movannet. Her er sandstrand, flytebrygge og sittegruppe.

 

TEINEFOSSEN

Få hundre meter fra Strøget, langs veien til Flakk og Mosfjell.

 

FLAKKEFOSSEN

Fin mulighet for avkjøling midt oppe i strykene i Fossen. Man kan enten gå ned fra veien til Flakke loner, eller opp nedenfra veien til Flakk Gård. (Foto: Christine Flaa Buene)

 

VÅGSDALSBRUA

Ligger like ved fylkesvei 42, akkurat på kommunegrensa mellom Birkenes og Froland.

 

STOREFJORD, OGGE

Ligger like ved fylkesvei 252. Kommer du sør fra Birkeland eller Vennesla via Vassbotn, så er det rundt 400 meter forbi Joreid, på vei mot Oggevatn. Badeplassen ligger like inntil fylkesveien. Kommer du nordfra, er det rundt 4 kilometer fra Oggevatn stasjon til badeplassen.

 

SANDØYRA

Sandøyra er en av badeplassene på Mollestad. Den lille sandbanken ligger like nedenfor den gamle Mollestadbrua. Nå som broa er stengt, må man ta seg til badeplassen fra brufeste på vestsida av elva.

 

TJØSTOLVS BRYGGE

Kjør 400 meter vestover Nesveien fra Snarkjøp på Herefoss. Her hadde Tjøstolv Landås ei brygge. Badeplassen ligger nede på venstre side av veien.

 

BERSE

Birkelands flotte og familievennlige badeplass med strand, plener, stupebrett og hoppepute.

 

KJØRKEKILEN

Badestrand og hoppe- og stupemuligheter midt i kirkebygda Herefoss. Fin volleyballbane like ved.

 

PRESTEBRUA

Ligger like ved fylkesvei 405, rundt to kilometer retning Stemlona øst for Engesland.

 

ABBUVANN

For å komme til Abbuvann må man kjøre opp Urdalen fra Mollestad. Ved krysset opp mot Svaland ligger Fisketjønn. Fortsett like forbi vannet og parker ved ei lomme i enden av vannet. Her går en traktorvei bak Fisketjønn og til Abbuvann like bak. Om lag 500 meter å gå.

 

STRANNA

Like nord for Stranna på Søre Herefoss. Traktorvei et på hundre meter ned på vestsiden av riksvei 41.

 

ELVEPLASSEN

Like ved Flakkebrua er det opparbeidet et flott område, med gapahuk og volleyballbane. Her er det også anlagt en liten badeplass.

 

HAUKOMVANNET

Denne badeplassen ligger 750 meter inn fra fylkesvei 291, like nordvest for nærbutikken på Engesland.

 

Vær forsiktig, og bruk badevett!