Blomstergave fra banken til pengelens kommune  

PYNTES TIL 17. MAI. Enhetsleder teknisk drift og forvaltning Øyvind Raen, vaktmester Karl André «Kalle» Gundersen, banksjef Harald Flaa og teamleder vaktmestertjenester Bjørn Joar Esperås ved blomsterurnene som Birkenes Sparebank har gitt blomster til.

En gave i form av et lass blomster fra Birkenes Sparebank gjør at kommunens vaktmesterdag i disse dager reiser rundt for å forskjønne alle bygdas sentra.

Vi treffer vaktmestrene Bjørn Joar Esperås og Karl Andre «Kalle» Gundersen i ferd med å plante blomstene i de store blomsterurnene ved Tobias Jorde. Her på Birkeland skal de pynte i 10 slike urner rundt på Strøget. Mandag reiser de med blomster til Herefoss og Engesland, slik at alle sentraene er festpyntet til 17. mai.

Det var enhetsleder Øyvind Raen som gikk til Harald Flaa i Birkenes Sparebank og la frem problemstillingen.

– Vi har veldig lyst til å gjøre det fint her i sentrum, men har ikke penger til det. Kan dere hjelpe, spurte han.

– Ja, det er klart vi må ha blomster i sentrum, repliserte banksjefen, og kvitterte med blomster for 30.000 kroner. Skole og mange andre ting er viktig, men det er også viktig å ta vare på sentrum og skape et trivelig miljø. Vi ser at det er en utfordrende situasjon for kommunen, og da stiller banken opp, legger han til.

– Det er vi kjempeglade for, sier Raen.

FINT. Vi i vaktmestertjenesten er like interessert i å få det fint, sier «Kalle» og lover god oppfølging av blomsterurnene.

– Blomstene blir selvfølgelig levert fra Birkeland Blomsterpark, og nå er det vi her i kommunen som skal plante dem ut, og ta vare på dem fremover. Det skal vi klare, vi er like interessert i å få det fint, sier Kalle.