Allsidig ny rektor på Valstrand

(Foto: Privat)

Tore Abrahamsen (40) blir fra 1. februar av Valstrand skole sin nye rektor. Birkenes kommune har ansatt en mann med allsidig bakgrunn, både med tanke på utdanning, jobb og fritid.

Han er først og fremst trebarnspappa, til en på fem, en på åtte og en tenåring på 14 år. Abrahamsen har utenom studietiden bodd mesteparten av livet på Tromøy utenfor Arendal.

På fritiden kan håndballfolket på Birkeland spesielt merke seg at 40-åringen har over 30 år på banen som håndballspiller.

– Jeg har alltid vært glad i idrett, og håndballen har stått meg nærmest. Jeg var aktiv i IF Trauma i over 30 år, men har nå gitt meg. Nå bidrar jeg litt for ØIF Arendal, som nettredaktør eller medieansvarlig om du vil, og følger topphåndballen tett.

– I tillegg er jeg svært glad i naturen og liker å gå turer. Her på Tromøya er vi jo også heldig å ha vakre Hove, som er en perle hele året, og som jeg og barna bruker ofte.

– Før jeg begynte i læreryrket har jeg også jobbet som journalist i mange år, deriblant i Arendal Tidende. I ungdommen arbeidet jeg som lagermedarbeider på Arendals Bryggeri, før jeg begynte på studiene mine. Jeg har også vært selvstendig næringsdrivende til og fra i mine yrkesaktive år, legger Valstrands nye rektor til.

– Mine utdannelser er både innen læreryrket og økonomi, og i dag er jeg adjunkt med tilleggsutdannelse. Nå har jeg til sammen vært lærer i 12 år, og i alle disse årene ved Roligheden skole ved Færvik på Tromøy, forteller Abrahamsen oss.

Tore Abrahamsen tiltrer som ny rektor 1. februar.