Pur skiglede på Engesland – mange små og store barn deltok i kveldsrenn i trolsk stemning (se bildeserie)

SKIGLEDE. Solveig Omdal og Helene Tobiassen er begge syv år gamle - og hadde en fin kveld i lysløypa på Engesland.

Mye snø og meget godt oppkjørte løyper på Engesland gjorde at Birkenes IL sitt klubbrenn ble en suksess onsdag kveld.

Hele 54 løpere stilte til start og aldersspennet var fra 3 til 16 år. Koronatiltak var gode. Innsatsen var meget god. Og med mye snø i trærne og rundt stadion, ble det en idyllisk kveld for både barn, ungdom og voksne.

Rennleder Ingvild Engesland og hennes stab i langrennsgruppa i Birkenes Idrettslag skapte et vellykket arrangement. Onsdagens langrenn inngår i ett av flere renn denne vinteren. Premieseremonien vil være etter siste renn i vinter.

Birkenesavisa møtte mange fornøyde løpere og fikk en liten prat med tre av disse.

10 år gamle Sara Linnea Kolstad Skretteberg går for Herefoss IL og var godt fornøyd med løpet sitt. Hun fortalte at hun er skiskytter, og at det er andre gang hun går langrenn i lysløypa på Engesland. –  Jeg begynte å stå på ski da jeg var tre år og syntes det er kjempegøy å gå langrenn.

Jakob Vreim Ludviksen på 11 år gikk i 12 års klassen, går for Birkenes IL og var godt fornøyd med løpet. – Jeg holdt litt igjen i starten fordi det er tunge bakker fra start, men fikk opp farten da jeg kom på toppen.

14 år gamle Lena Aas fra Gry gikk i 15 års klassen. Hun kommer fra en svært aktiv idrettsfamilie, og både hun og søsken som satser på skiskyting. Skiskyttertalentet syntes det var en fin mulighet til å få en konkurranse på ski, nå som det ikke har vært så mye aktivitet. Hun var godt fornøyd med økta onsdagskveld, som var litt av forberedelsene til et kretsrenn på Sandripheia i Øvrebø kommende helg – der tre fra familien stiller til start.

På Engesland var det stor idrettsglede å se fra de minste. Og foreldrene sto og heiet på alle barna etter hvert som de kom inn mot målområdet. De minste gikk en liten sløyfe ved målområde, mens de eldre gikk alt fra en til tre runder i lysløpa, som er omtrent to kilometer.

 

Kornelius Fredheim Lauen.

 

Ivrige jenter på startstreken.

 

Jakob Vreim Ludviksen.

 

Nora Heia Fauske og Lena Aas.

 

Christer Dybdal Hansen.

 

Fire av guttene fra Birkenes IL.

 

Konrad Fredheim Lauen.

 

Helene Tveit på 5 år.

 

Viljar Heia Aaneland sammen med mamma Gyro.

 

Elias Gumpen Engesland.

 

Sara Linnea Kolstad Skretteberg.

 

Mari Haabesland og Helene Bjærke Pinard.

 

Lena Aas.

 

Startnummer 8 – Kornelius Fredheim Lauen.

 

Elias Gumpen Engesland i tet, jaget av et ivrig felt.