Mye snø i indre deler av Birkenes – mye mer i vente

Brøytemannskaper i lastebiler og traktorer har de siste dagene hatt mye å gjøre. Både i Herefoss og Vegusdal har det kommet godt med snø. Det er målt en halvmeter og mer flere steder i kommunen.

Tirsdag kveld er det sendt ut oransje farevarsel med venta mye snø i kveld og i natt – opp mot 80 centimeter i ytre og midtre Agder. Det varsler Birkenes kommune på sin nettside, som også varsler risiko for strømbrudd.

Bilister og myke trafikanter fikk en brå overgang fra tørre og gode veier – men det snudde fort for halvannen uke siden. Da kom det første snøfallet, etterfulgt av ett døgn til, der det falt rundt 40 cm i de indre bygder.

All ære til de som har jobbet, og sittet i timevis for at vi trafikanter og andre kan få gode forhold langs veier og i byggefelt. Nå kan våre brøytemannskaper stå foran nok noen hektiske døgn.

Ifølge yr i dag mandag, er det meldt om mye mer snø og det er store gule varseltrekanter de kommende dagene. Både Engesland, Herefoss og på Birkeland kan det komme mye snø tirsdag, onsdag og torsdag.