Ikke akkurat telefonstorm

RAN: Politiet foran Birkenes Sparebank i forbindelse med ranet som fortsatt ikke er oppklart.

Åsted Norge – program på TV2 hadde reportasje fra bankranet på Birkeland i sin sending mandag, men TV2 har ikke akkurat blitt nedringt i forbindelse med den saken.

Ranet skjedde 1. november 2010, så det er snart seks år siden.  Men verken politiet eller banksjef Harald Flaa har gitt opp å finne gjerningsmennene.  Derfor ble da også hendelsen omtalt i programmet Åsted Norge på TV2.

– Men det må jo være noen som vet noe, sier banksjefen.

– En knall gul motorsykkel med grønne felger kan ikke gå aldeles upåaktet hen.  Om man ikke har sett sykkelen i ettertid, må det jo være personer som har sett den et eller annet eller flere steder i Norge, kanskje endog på Sørlandet i uker og måneder i forkant av ranet, mener Flaa

Den var nok ikke i den fargen da den ble kjøpt.  En går ut fra at alle forhandlere er sjekket på det.  Det var neppe originalfargen, som var på sykkelen under ranet. At bare få personer har sett den i etterkant, kan jo ha sammenheng med nok en omlakkering.

– Vi skulle gjerne hatt denne saken ut av verden, sier banksjef Harald Flaa, og derfor har vi også gått ut med en dusør på 25 000 kroner for opplysninger som fører til oppklaring.

– Og hver minste opplysning er av interesse. Det er som et puslespill, og plutselig får vi den biten som mangler.  Lensmannskontoret tar gjerne imot opplysninger, og det gjør vi i banken også, sier Flaa.

Det er ikke det lokale lensmannskontor som står for etterforskningen i denne saken.

– En sak som dette etterforskes med noe større perspektiv, for det er ikke usannsynlig at liknende saker kan dukke opp andre steder, sier lensmann Kjetil Nygård, som gjerne tar imot -, og formidler tips videre til etterforskningsgruppa.