Bålgudstjeneste med Frode prest på historisk dag og jubileum i Vegusdal

En real kald vintersøndag der minusgradene og sterk trekk gjorde gudstjenesten ved Vegusdal kyrkje til en kald affære. Men opplevelsen varmet de godt over 20 fremmøtte.

På dagen i dag 7. februar er det fem år siden Frode Eikrem ble ordinert som prest i Birkenes i 2016 – i den samme kirka han i dag måtte ha menigheten samlet ute. Det som også var historisk, var at det var den første ordinasjonen i Vegusdal kyrkje noensinne – da biskop Stein Reinertsen og seks andre prester var til stede.

Eikrem forteller om syv flotte år i kommunen, og fem år som prest.

– Jeg har hatt fantastisk fine år i kommunen både som prest og innbygger med min familie i Birkenes. Jeg har opplevd mye på disse årene og kommet svært nær mange mennesker i ulike faser, i og rundt livet. Det å være til stede og bidra ved dåpen og bryllup, gjør at man kjenner på gledene og kommer nær Gud på unike måter. I begravelser der man møter mennesker i sorg, lærer man også mye i det å trøste og kjenne på Guds nærvær. Og alt dette, sammen med gudstjenester og annet virke, har vært med å gjøre min reise sammen med innbyggerne våre, til noe helt spesielt.

– En historisk dag i Vegusdal og på Engesland kan Jens Vellene (81) fortelle. Vellene, som sitter ved kirketrappa, fortsetter. – Aldri har det vært gudstjeneste utenfor kyrkja vår som jeg kan huske, så dette må være historisk.

Korona og restriksjoner gjør at det ikke kan holdes gudstjenester inne i kirkene våre. Derfor ble det i dag holdt gudstjeneste utenfor kirkebygget, der presten forkynte fra kirketrappa. Dagens preken var om da Jesus tok med tre av sine disipler, Peter, Jakob og Johannes, på tur i naturen – noe som er relevant i disse dager på søndagene da mange går på skiturer og bruker naturen. Tross den iskalde vinden og flere minusgrader var det møtt frem bra med folk rundt bålpannene ved kirketrappa på Engeland.

Per Helge Aas var som vanlig kirketjener, mens Kjellfrid Tveit var klokker og leste dagens tekst fra Bibelen.