Årsmøte i Vegusdal menighet – god aktivitet og økonomi

Etter gudstjenesten i Vegusdal kyrkje i går var det årsmøte i menigheten. 23 personer var til stede da menighetsrådsleder Olav D. Tveit leste årsmeldingen og Janne D. Heia tok de fremmøtte gjennom regnskapet. På grunn av korona, ble årsmøte gjennomført i kirken med tilhørerne på behørig avstand mellom de fremmøtte.

Menigheten har tross korona året 2020, gode tall å vise til på flere måter. Deriblant likviditeten og bankbeholdningen på 131 204 kroner. Normalt er klokkerjobben en betalt oppgave, men den gjøres på dugnad – og gir hvert år 25 000 kroner inn på menighetens konto. Offer, eller kollekten, var også positiv med tanke på færre gudstjenester og begrenset oppmøte. Prest Frode Eikrem sitt hjertebarn, Stefanusbarna i slummen i Egypt, har alene samlet inn over 17 000 kroner av de innkomne 35 000.

Antall konfirmanter er jevnt de siste årene – der det var fem i fjor og samme antall i år.

Trosopplæringen står sterkt i Vegusdal med en meget god aktivitet. Siv Halldis Aas er en av lederne som driver med stor aktivitet på bedehuset på Engesland. Og her er det også oppsiktsvekkende tall. Få steder kan regne med 100 prosent fremmøte på ulike aldersgruppene og deres samlinger, blant de unge. Det kommer også frem av årsmeldingen at det har blitt renovert og kjøpt inn en del nye ting til bedehuset.

Til slutt kommer det frem i årsmeldingen at det er ni medlemmer i soknerådet – mens det er syv personer som er ansatt og tjenestegjør i Vegusdal menighet.