Smertefull vei mot rekorden – Olav N. Birkeland sliter på vei til Nordkapp

NÆRMER SEG: Mandag ettermiddag hadde Olav N. Birkeland og resten av laget i Lindesnes-Nordkapp 2020 nådd Narvik, og var mye nærmere målet sitt om løyperekord på distansen. Her ser vi følget da de ble ønsket god tur fra Lillesand.

Mandag ettermiddag er syklistene kommet til Narvik, og har om lag 700 kilometer igjen før de kan sette beina på nordkapplatået.

Foreløpig er de også i rute til å klare norgesrekorden som lyder på 4 dager 22 timer og 18 minutter

Nakkeproblem

Det har tatt knallhardt på for alle syklistene, men for Olav N. Birkeland er det spesielt nakken som har voldt problemer de siste dagene. Olav N. selv har mer enn nok med å sykle, men Birkenesavisa får en rask prat med Chris Thomas Johansen i følgebilen og støtteteamet rundt guttene. Mens vi prater med ham er de i ferje over Tysfjorden, og Olav N. får behandling av legen.

– Olav har hatt det veldig tungt både i går og i dag. Etter lengre tids belastning har muskulaturen i nakken fått nok, og han har store vansker med å støtte opp hodet for å se opp. Tidvis støtter han hodet med hendene mens han sykler. Han klarer heller ikke krype helt sammen i utforkjøringene. Nå har han fått smertestillende, og nakkemuskulaturen blir avlastet og støttet med tape. Han har også byttet sykkel, noe som kan gi en annen og bedre sittestilling for ham, sier Johansen. Det er og usikkert om en tidligere skade i nakken har betydning for at situasjonen er blitt slik.

Har trua

– Tror du han kommer seg opp til Nordkapp?

– Å ja, ja, uten tvil. Beina hans virker overraskende fine, og til tross for smertene er han helt klar på at han skal opp. Han og resten av gruppa er ved godt mot, og humøret er fortsatt på topp, legger han til. Selv om det er langt igjen og mye kan skje, både med syklistene, men og med tanke på vær og vind. Likevel aner vi nå at det kan være muligheter for at vi kan klare rekorden.

Hvordan har turen vært for dere i apparatet rundt?

Det er ett rotterace. Beinhardt, men samtidig litt av et eventyr. En ting er rekorden, som akkurat for øyeblikket ser lovende ut, men det er også en tur med mening. Det er fantastisk å se engasjementet og giverglede til alle dem som følger oss, sier Johansen.

Sist oppdatering fra Vippsen er 132.000 kroner innsamlet, men den er ikke blitt oppdatert siden i dag morges. De håper det er mulig å nå målet på 250.000 kroner til Kreftforskning for barn, og barneavdeling på SSH. Bidrag til dette formålet kan vippses til 558055.