Se den nye klubba

NY KLUBBE: Ordfører Gyro Heia (Sp) med den nye klubba. Det var nåværende varaordfører Anders Christiansen (Ap) i midten som mista den gamle. Odd Gunnar Tveit (Frp) til venstre.

Ordfører Gyro Heia (Sp) har fått nytt redskap til å klubbe i møtene.

– Har dere sett noe så flott? Den er laget av bjørk, og har til og med et hemmelig rom. Akkurat det utgjør vel mitt feminine utrykk i arbeidet med denne, sier ordfører Gyro Heia (Sp).

Under kommunestyret torsdag avduka hun ordførerens nye klubbe. Den er laget at Terje Gordon Jensen fra Vegusdal, og består av både klubbe og en solid base man kan klubbe på.

– Det er et fantastisk håndverk, og i det hemmelige rommet skal vi gravere inn kommende ordføreres navn. Slik blir historien skrevet ned, også i klubba, sier Heia.

Det var en fortvilt ordfører Anders Christiansen (Ap) som våren 2018 måtte offentliggjøre at ordførerklubba hadde gått tapt. To år senere spøker nåværende ordfører om at det må spøke på ordførerkontoret, siden ting forsvinner.

– Jeg har mista klubba. Det skjedde etter et kommunestyremøte her på kommunehuset, sa Christiansen (Ap) for to år siden.

Siden den gang har an holdt kontroll og klubba vedtak med ei klubbe gitt av en lokal fagforening. I mai samme år fikk han også en spesiallaget klubbe laget på kommunehuset, men den har ikke vært i bruk.

Den gamle klubba kom til Birkenes i 1963. Den gang var klubba premien i en skøytekonkurranse mellom kommunestyret i Tveit og kommunestyret i Birkenes.