Røa-spiller Kamilla Aabel før Toppserie-start: – Er i bedre form enn noensinne

FOTBALLGLEDE: – Deilig å få lov til å kjenne på en ball igjen, sier Kamilla Aabel, som spiller for Røa Dynamite Girls på øverste nivå i Norge.

Røa-spiller Kamilla Aabel benytta fotballens koronapause til å ta en tur hjem til Sørlandet for å trene med gamleklubben Amazon. Nå er hun mer enn klar for seriestart i Toppserien.

– Åååh, det blir veldig godt å komme i gang igjen, bekrefter Aabel når Birkenesavisa treffer henne på treningsfeltet på Levermyr i Grimstad en solfylt maikveld. Da koronarestriksjonene satte en stopper for vanlige fotballtreninger valgte den høyreiste midtstopperen å reise fra hovedstaden og hjem til Sørlandet. De siste tre ukene har hun bodd hjemme hos foreldrene på Flakksvann og trent med gamleklubben Amazon Grimstad. Nå gjør hun seg klar til ukas andre fellestrening med førstedivisjonslaget.

Mye trening

– Jeg har aldri hatt så lang oppkjøring før, så jeg føler at jeg ikke kan bli bedre trent enn jeg er nå, i alle fall i forhold til kondisjon og hurtighet, forteller 24-åringen. De siste ukene har hun hatt fem løpeøkter og én styrkeøkt i uka i tillegg til tre ukentlige fotballøkter med Amazon. Hun føler seg derfor godt forberedt til sesongstart.
– Jeg har spilt mye fotball og er skadefri, så jeg er klar, forsikrer den høyreiste midtstopperen med fotballfortid i Lyngdal, Vålerenga og Mallorca Toppfotball i Spania i tillegg til Amazon og moderklubben Birkenes IL.

Ikke bare negativt

I likhet med mange andre synes toppseriespilleren månedene med et nedstengt samfunn har vært utfordrende, men alt har ikke vært negativt.
– Det har vært annerledes og veldig rart, for jeg har alltid spilt fotball, og dette kom veldig brått på. Men du må jo bare gjøre det beste ut av det, og jeg har fått tid til andre ting som jeg aldri har tid til ellers, som å gå på fjellet og være med venner, forteller birkelandsjenta.

Seriestart 4. juli

Fredag satte hun kursen for Oslo igjen for å være med på den siste oppkjøringa med Røa Dynamite Girls før seriestart. Første serierunde er 4. juli, og Røa får en knalltøff start.
– Vi møter jo Lillestrøm (regjerende seriemester, journ. anm.) i første kamp, så da begynner vi med et smell. Men det skal bli gøy, jeg gleder meg til den kampen, smiler Kamilla Aabel. Med seier i alle treningskampene så nær som én før koronapausen, tror hun dynamittjentene har tatt steg siden fjorårssesongen.


 

Satser mot topp tre

– Vi ble bare bedre og bedre utover vinteren og har en god plan, så vi skal nok gi alle god kamp, tror birkelandsjenta. Hun tror Røa er godt rusta til å klare målsettingen om en plass blant de tre beste i Toppserien.
– Folk er blitt eldre, vi trener godt og riktig og har gjort det bra på tester, så jeg tror absolutt vi har en god mulighet til det. Men alle lagene har jo vært i samme situasjon nå, så vi får se, sier Kamilla Aabel før hun løper ut på Levermyr-kunstgresset til den nest siste fellestreninga med gamle lagvenninner, for denne gang.