Fra vaskekost til Syden

RENHOLDSVIKAR OG FOTBALLSPILLER: Denne sommeren har Kamilla Aabel tilbrakt noen uker på kommunehuset på Birkeland hvor hun har vasket kontorer og korridorer. Fra oktober og et halvt år framover blir hun fotballspiller på heltid i Spania.

Etter å ha hatt sommerjobb som renholder på kommunehuset på Birkeland reiser fotballtalentet Kamilla Aabel denne høsten til Spania for å trene og spille toppfotball på Mallorca.

20-åringen fra Flakksvann ved Birkeland var en sentral brikke i Birkenes ILs lokalberømte 16-års jentelag som ble kretsmestere og tok sølv i Norway Cup for fire år siden. Etter suksessåret reiste Kamilla til Lyngdal for å gå på videregående skole. Der fortsatte hun å storspille på Lyngdal ILs jentelag og damelag i 2. divisjon.

Fra Lyngdal gikk ferden til Oslo, til toppfotballinja på Rønningen Folkehøgskole og spill for Vålerengas damelag i Toppserien. Denne sommeren har lysluggen vært utleid til Amazon Grimstad (1. divisjon), samtidig som hun har hatt sommerjobb som renholder i Birkenes kommune.

Nå blir altså Spania neste stoppested for den høyreiste midtstopperen. I oktober setter hun seg på flyet med kurs for Mallorca og et halvt års opphold ved fotballakademiet Mallorca Toppfotball, hvor Leif Tsolis, Kamillas tidligere trener i Vålerenga, er sportssjef.

– Jeg ønsker å bli best mulig som fotballspiller, og Leif er en trener som liker mye trøkk. Han sier alltid «jobben må gjøres», og så har han veldig troen på meg, forteller Kamilla til Birkenes Avisa.

 

Les hele saken i Birkenes Avisa på papir!