Kamilla Aabel blir i Norge – og Vilde Mollestad Rislaa og Grorud med dramatisk avslutning i Obosligaen

SKIFTER KLUBB. Røa-spiller Kamilla Aabel drar til Bergen for å spille for Arnar Bjørnar neste sesong.

For en tid siden kunne Birkenesavisa fortelle at Røa spiller og birkenesing Kamilla Aabel hadde flere tilbud fra Norge – og profftilbud fra Italia. Nå har den høyreiste stopperen bestemt seg for å gjøre bergenser av seg. Hun forlater Røa som rykket ned og er nå klar for Toppserieklubben Arna Bjørnar fra Arna utenfor Bergen.

På Birkenes IL si facebookside uttaler lokal fotballtrener Trond Endresen søndag: – Kamilla har alltid hatt råskapen i seg til å bli toppspiller og potensialet ho sitt er enormt. I tillegg gir hun masse inspirasjon og viser alle unge jentespillere i Birkenes IL at ALT er mulig om du vil det nok.

Assistentrener i Grorud IL i Obosligaen, Vilde Mollestad Rislaa fra Birkenes, kjempet i helga med mer meritterte Jerv-trener Arne Sandstø i kampen om å sikre seg billetten til å spille på nest øverste nivå i Norge. I søndagens siste serierunde klarte så vidt Jerv 1-1 hjemme mot Stjørdals-Blink. Mens Mollestad Rislaa og co greide uavgjort 1-1 på bortebane mot allerede eliteklare Lillestrøm. Grorud ledet inn i overtiden før Lillestrøm utlignet, men det skulle ikke få noen betydning.

Det betyr at laget fra Groruddalen, med en birkenesing bak roret, greide å overleve første sesong på nivå to, som er en sterk prestasjon. Klubben klatret opp fra nedrykk til 13. plass på tabellen med sitt ene poeng i dag. Grimstad klubben endte på en 11. plass. Det skilte kun ett poeng mellom flere lag i den dramatiske avslutningen av sesongen.