Reduserer åpningstida

SJEF: Hilde Fauskrud Chan hos apoteket på Strøget.

Apoteket på Strøget har iverksatt redusert åpningstid.

Ny åpningstid framover vil være mandag til fredag klokka 10.00 til 16.00, og lørdag klokka 10.00 til 15.00. I en e-post til Birkenesavisa understreker Hilde Fauskrud at apotekene spiller en viktig rolle i lokalsamfunn over hele landet.

– Mange trenger apotekene for å få tak i helt nødvendige legemidler og andre produkter, og for å få råd og veiledning. Derfor er det ekstra viktig at apotekene klarer å holde åpent, og at vi kan betjene den enkelte kunde på best mulig måte, skriver hun.

Som følge av koronasituasjonen, og for å forebygge at apoteket må stenges, har apoteket nå redusert bemanning og åpningstider i apoteket. Apotekets bemanning er delt opp i to team som jobber på skift uavhengig av hverandre.

– Dette er for å forebygge at alle ansatte blir satt i karantene og påfølgende stenging av apoteket hvis en ansatt får symptomer eller påvist smitte. Med dette tiltaket står vi bedre rustet til å holde normal drift hele tiden, og får gjort alle våre oppgaver. Vårt viktigste mål er å holde apoteket åpent og sikre legemiddelforsyningen i regionen, skriver Fauskrud, og legger til:

– I perioder kan det bli litt ekstra ventetid, og det kan være perioder vi ikke rekker å ta telefonen. Vi beklager ulempene dette medfører, men håper på din tålmodighet.

Hun slår fast at apoteket trenger kunders hjelp for å begrense smitte på apoteket, både for apotekets ansatte og de sårbare kunder. Ikke oppsøk apoteket hvis du er smittet av korona eller har symptomer, oppfordrer hun.

– Vi ønsker heller ikke at du oppsøker apoteket hvis du sitter i karantene. Det er også fint hvis dere som har gamle legemidler hjemme dere vil levere på apoteket til destruksjon venter med dette til situasjonen er normalisert, skriver hun.

Det er mulig å ringe apoteket for å finne en løsning, og apoteket tilbyr «Klikk og hent» som kan brukes for å redusere tiden hver kunde er inne i apoteket.