Barnesykdommer kurert

SJEF: Hilde Fauskrud Chan hos apoteket på Strøget.

Apoteket fornøyde med drifta et halvår etter etableringa på Strøget.

– Vi er blitt veldig godt tatt imot, og det er vi selvsagt glade for. Stadig får vi kommentarer om at det er flott at det har kommet et apotek i bygda, sier Hilde Fauskrud Chan til Birkenesavisa.

Birkeland apotek på Strøget åpnet i begynnelsen av april, og har med det holdt til på Birkeland i drøyt et halvt år. Som daglig leder, og største aksjonær, gleder det Chan at lokalbefolkninga er bevisst på viktigheten av å bruke lokale butikker.

– Det er godt å se at kundene strømmer til, for på et lite sted som Birkeland er vi avhengige av at de som bor her bruker oss om vi skal kunne drive apotek. Det er helt klart et behov for apotek her på Birkeland, sier hun.

Barnesykdommer

Et halvt år etter oppstarten er trioen på apoteket likevel fortsatt spent på fortsettelsen.

– Vi har bare startet opp dette ene apoteket, så for oss er det fortsatt spennende å se hvor det bærer hen. Får vi flere kunder, eller har alle allerede vært innom? Vi opplever fortsatt at det kommer inn nye kunder, og det er trivelig, sier Chan.

Så fort kom kundene i begynnelsen at apoteket sleit litt med barnesykdommer den første tida. Det tok vel og merke ikke lang tid for farmasøyten å finne en god kur.

– Kundene kom veldig raskt, så vi klarte ikke helt å tilfredsstille alle med tanke på hva slags varer de var ute ette. Det må vi bare beklage til de det gjaldt. Noen opplevde å måtte hente varene dagen etter, fordi vi enten var tomme, eller ikke hadde tatt inn det de var på utkikk etter, sier Chan.

Mange varer

Mens et etablert apotek har rundt 5.000 varer på lager, startet apoteket på Birkeland med rundt 2.000 varer. Men dette er nå vesentlig høyere.

– Når vi vet det finnes cirka 30.000 forskjellige apotekvarer blir det umulig å ta inn alt for å sikre at vi har det kundene spør etter. Nå etter et halvt år kjenner vi kundene bedre, og med økt salg er også vareutvalget bedre. Så nå er det sjeldnere at vi mangler det de er på utkikk etter, sier hun.

Dessuten understreker hun at de vil gjøre alt de kan for å skaffe alle varer som kundene etterspør, enten det er legemidler, helsepleieprodukter eller andre helserelaterte varer.

Økt omsetning

– Vi er privateid og er ikke bundet til bare en grossist. Så spør oss gjerne om vi kan skaffe varer du ikke får på andre apotek. Og dersom noen skulle ha behov for hjemkjøring, har vi mulighet til det også, sier Chan.

Hun legger til at de gjerne skulle hatt kontakt med noen i nærmiljøet som kunne tenke seg å jobbe på apoteket i ny og ne.

– Med økt omsetning, trenger vi også flere folk, avslutter Hilde Fauskrud Chan.