Gebursdag på Toplandsheia

LØYPEMELDING: Flotte forhold og fin natur.

På formiddagen onsdag sist uke tikket det inn melding fra Hans Arne Topland om nypreparert løype på Toplandsheia.

Dette var jo den beste gebursdagsgaven jeg kunne få, så derfor var det ikke noe eller noen som kunne hindre meg fra å ta imot denne invitasjonen.

Vel oppe på heia så jeg at løypemaskinen stod til avtining i sola, mens to biler hadde parkert ved siden av.  Tydeligvis var det andre foran meg i løypa.

Turen rundt 16-kilometeren hadde jeg ikke gått siden 11. november i fjor, så det var jo på høy tid!  Sola skinte, føret var av ypperste klasse og naturen viste seg fra sin beste side.  Stort bedre kan jo ikke en pensjonist ha det.  At årene går og alderen plutselig får et ekstra knepp, glemmes på en slik dag.

Det ble langt fra noen personlig løyperekord.  Det var heller ikke meningen.  Skituren skulle nytes og sola kjentes god og varm på vei sørover fra Øyna-stua.  Etter en slik opplevelse var det flott å komme heim og feire gebursdagen videre utover ettermiddagen sammen med de aller fleste av den nærmeste familien.

Men det var ikke bare jeg som hadde fått «gave» i form av oppkjørt løype denne dagen.  Det skulle vise seg at det var hele 186 personer hadde passert telleapparatet sør for Øyna-stua siste onsdagen i januar 2020, så Hans Arne hadde nok ikke bare tenkt på meg …

Olav Heimdal