Seniortur i vinden

YDDERDALEN. Utsikt fra Haustarfjellet mot Have og Rugsland.

«Hu hei! Kor er det vel friskt og lett – oppå fjellet, oppå fjellet. Her leikar vinden i kåte sprett…»

Ja, det var akkurat det vinden gjorde denne torsdagen 11. april da 15 blide turgåere tok turen opp på Haustarfjellet. Nordvestens kraftige kast ville ført lyden av hjuringenes hausting ut mot kysten, og ingen på Have hadde hørt en lyd fra dem. Vi var glade for at vinden gikk innover og ikke blåste oss ut over stupet.

I LY FOR VINDEN. Fra venstre, Gunnar (Pytten) Flakk, Wenche Myrvang, Ragna Helleland, Yngvar Kortner og Karl Johan Tveiten sitter i ly for vinden inne i den nye gapahuken.

Inne i den nye gapahuken fant noen vern mot vinden, mens andre satte seg i lé i sørveggen og spiste sin nistemat. De som satt der vinden tok tak, var redde for at osten skulle blåses av skiva og bli mat for skogens ville dyr.

Matpausen er det gildeste på hele turen vil mange mene. Da er det tid for prat om løst og fast og stemningen er god. Det er godt samhold i «flokken» og det er viktig å ha et sosialt fellesskap. Det ble framhevet av kommunelege Dagfinn Haarr på eldretreffet dagen i forveien, jfr. annen artikkel i dagens avis.

Etter ei regnfull natt var stien opp til Haustarfjellet glatt på de bratteste stedene og det var krevende både oppover og ned igjen. Heldigvis var det ingen uhell og derfor blei turen på alle måter vellykket.

Torsdagsturen 18. april går på nyrydda sti opp til Hobbsåsen med Nils Kristen som kjentmann, så det ser vi fram til.

 

Olav Heimdal

 

_______________

Brukerskapt