Etablerer Lofoten-rute

FRA KJEVIK: Mange sørlendinger vil på ferie til Lofoten i sommer. Widerøe oppretter derfor nye sommerruter fra Kristiansand til Evenes og Bodø. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Widerøe oppretter to nye direkteruter fra Kristiansand til Bodø og Evenes i sommer.

Begge rutene skal gå to ganger i uken mellom 22. juni og 16. august, skriver Fædrelandsvennen.

Årsaken til de nye rutene er blant annet en undersøkelse Widerøe har gjennomført som viser at mange sørlendinger ønsker seg ferie i nord, og motsatt.

I undersøkelsen svarte 49 prosent av dem fra Sørlandet at de kunne tenke seg å dra på sommerferie til Lofoten og Vesterålen. 26 prosent svarte at de kunne tenke seg å reise til Helgelandskysten.

– Selv om de ikke får fly direkte til øyriket, så kommer de til de to største flyplassene i nærområdet, sier kommunikasjonssjef Catharina Solli i Widerøe.

Den samme undersøkelsen viser også at mange i nord, spesielt fra Troms, Lofoten, Vesterålen og Finnmark, ønsker seg sørlandssommer i år.

Widerøe opplyser til NTB at bakgrunnen for at selskapet har mulighet til å sette opp to nye direkteruter fra sør til nord, er at de i en uke fra mandag 18. mai har en to for en-kampanje som innebærer at selskapet får anledning til å ha passasjerer på mer enn 50 prosent av flysetene.

Ettersom Widerøe kun har to seter på hver side av midtgangen i sine fly, innebærer myndighetenes smittevernsregler at flyene normalt ikke kan fylles mer enn 50 prosent. Widerøes kampanje innebærer at en person kan ta med seg ett familiemedlem gratis. Dermed kan man sitte sammen på flyet.