Avviser erstatningskrav

2017: Planutvalget var på befaring i Grødebekken i 2017. Her ved tomtegrensa, hvor det er satt opp et gjerde. Grødebekken ligger delvis i rør.

Kommunen avviser kravet på 346.250 kroner. Saksøker stevner kommunen for retten.

Det var i november Birkenesavisa skrev at kommunen blir krevd for 346.250 kroner etter at det i 2015 ble gitt tillatelse til å legge Grødebekken i rør. Naboen hevder tillatelsen skaper problemer for eiendommen, og etter lang tids konflikt saksøker hun kommunen.

– På vegne av Birkenes kommune avvises kravet om erstatning. Kommunens vedtak ligger mer enn to år tilbake i tid.  Kravet anses som for sent fremsatt og avvises som foreldet, skriver advokat Erna M. Larsen hos KS, som er hyret inn som kommunens advokat.

Larsen påpeker at det uavhengig av foreldelsesfrist avvises at det foreligger saksbehandlingsfeil som medfører ugyldighet. Tillatelsen er gitt i tråd med reguleringsplanen og av en slik art at samordning med NVE ikke var nødvendig, understreker advokaten.

– Kommunen har i vedtaket ikke gitt føringer for hvordan tiltaket skal utføres, og det er derfor uansett ikke årsakssammenheng mellom kommunens vedtak og den påståtte skaden. Ellers ligger ansvaret for utførelsen av et tiltak hos tiltakshaver både etter plan -og bygningsloven og vassressursloven, ikke kommunen, skriver Larsen.

Like før jul fikk kommunen beskjed om at saken tas inn for Kristiansand tingrett. I et pålegg krever tingretten kommunens tilsvar på stevninga innen midten av januar.