Høringsinnspill – hva det kan bety for Herefoss idrettslag dersom Herefoss skole legges ned

 

– Vi i idrettslaget har lagt ned mye energi og penger iblant annet ny idrettsbane og ballbinge på Herefoss, som vi ønsker at skal bli brukt. Kommunen vår har allerede spart mye penger på at vi har bygd opp områdene på utsiden av skolen, store deler av utstyr som er i gymsalen, samt gjør alt av vedlikehold i skoleområdet.

– Vi er redde for hva som vil komme til å skje med skolebygget ved en eventuell nedleggelse.

Da tenker vi på vedlikehold, driftsutgifter, vask, innetemperatur ved utleie etc. Eldrebustaden på Herefoss er og et godt eksempel på et kommunalt bygg her oppe som dessverre ikke blir godt vedlikeholdt av kommunen.

– Begynner barna på Herefoss på skole på Birkeland, er det fort for at de også begynner på aktiviteter på Birkeland som sine klassekamerater/venninner, og slutter i de aktivitetene idrettslaget har her oppe. Slik at det da ikke blir nok medlemmer til å opprettholde aktiviteter på Herefoss. Det kan da bli vanskelig å kunne fortsette for oss som idrettslag.

Vi så konsekvensene da Dalen krets forsvant i fra bygda og over til Froland. Ingen av barna fortsatte på aktivitetene på Herefoss.

Skulle barna her oppe begynne på aktiviteter på Birkeland er heller ikke busstilbudet i dag godt nok til at barna kan komme seg til og fra trening der nede. Det er ikke alle foreldre som kan eller har mulighet til å kjøre. Dessuten kan treningene være på tidspunkt som det kan være vanskelig å rekke. I dag kan de fleste gå eller sykle til våre aktiviteter. En annen ting er kostnader mht. kontingenter og kjøring/henting.

Kontingentene på Herefoss er veldig rimelige. Foreldrene har råd til å ha barna med. Det er kun en kontingent for hele laget og da kan man være med på alle aktivitetene vi tilbyr. Mange vil også kunne miste lavterskeltilbudet. Andre steder må du være «god» for å være med. På Herefoss er det mange forskjellige tilbud og vi har plass til alle. Det er de som ikke ønsker å spesialisere seg for en idrett og kun er med for gøy som vil miste sitt tilbud i kommunen.

– I dag finnes det ikke hus til salgs på Herefoss, kun tomter. Det bygges noe, og vi har flere unge par som det siste tiden har etablert seg på Herefoss.

Legges skolen ned så kan det nok bli vanskelig å få nyetablerere til bygda, og heller ikke medlemmer i idrettslaget.

– Vi ønsker virkelig å kunne fortsette å være det idrettslaget vi er i dag. Idrettslaget er viktig for oss, barna våre, fysisk aktivitet, det sosiale samspillet og også for å kunne fortsette å vedlikeholde de flotte idrettsanleggene vi allerede har lagt vår sjel og penger i. Bygda vår trenger idrettslaget og vi trenger Herefoss skole.

 

Hans Erik Topland

For styret og varaer i Herefoss IL

_____________________________________________

(Høringsinnspillet er sendt til Birkenes kommune)
Leserinnlegg