Ydmyk og takknemlig

GOD STEMNING: Rundt 1000 birkelendinger koste seg og sang med under fredagens gratiskonsert med Atle Pettersen.

Stemninga var elektrisk da et tettpakka Tobias jorde sang med for full hals på «Sex On Fire» under Birkenes Sparebanks årlige gratiskonsert.

Fredag tok rundt 1000, både unge og gamle, turen til Birkeland sentrum under Birkelandsdagene for å få med seg Atle Pettersen med band under bankens sommerkonsert.

– Det var utrolig kult at det kom så mye folk og man merket at det var et publikum som var interessert i å bli underholdt, og som satt og fulgte med og koste seg. Det ble en superhyggelig atmosfære rundt det hele, sier Atle Pettersen til Birkenesavisa etter konserten.

Vant talentpris

Før hovedartisten gikk på scenen, fikk de lokale talentene Martin Jensen og Miriam Rønning vise seg fram for publikum. Begge var med i UKM i år hver for seg, men spilte sammen på Tobias jorde.

Her covret de to låter, før Bjørn Olav og Finn Kristian Hartvigsen overtok scenen. Brødreparet framførte låter fra albumet til Bjørn Olav som slippes 18. oktober, i tillegg til en coverlåt. Bjørn Olav har vært med i UKM utallige ganger, og kommet videre til landsfestivalen hele fire ganger.

Han har også opptrådt hyppig i hjembygda under blant annet «Ung Scene» og «Allsang på Jordet». Dette var blant årsakene til at Bjørn Olav ble tildelt bankens talentpris, høytidelig overrakt av styreleder Gisle Stavland og banksjef Harald Flaa.

Delte ut flere priser

Siden år 2000 har Birkenes Sparebank delt ut 13 millioner kroner i gavefond. 25.000 av årets pott gikk til Bjørn Olav Hartvigsen.

– Det var veldig uventa. Et stort sjokk, faktisk, men utrolig gøy! Det verdsetter jeg veldig. Det er en bekreftelse på at det jeg holder på med er verdt å fortsette med, sier Hartvigsen til Birkenesavisa.

Han legger til at han har en single klar rett rundt hjørnet.

Talentprisen var ikke de eneste pengene banksjefen og styrelederen hadde med seg denne kvelden. Både Birkenes speidergruppe og Birkenes bygdemuseum fikk rause gavesjekker, på henholdsvis 350.000 og 750.000 kroner. Speiderne til sitt nye speiderhus og bygdemuseet til flyttinga av Mos mølle fra Strøget til museumstunet på Grasham.

Eksklusiv konsert

Atle Pettersen var sist ut på scenen og laget god stemning med både eget materiale og coverlåter.

– Det er veldig gøy å kunne gjøre en frikonsert med de låtene man har lyst til å gjøre; både coverlåter og egne låter. Så det var veldig, veldig gøy, sier Pettersen og nevner at konserten faktisk er den eneste jobben av denne typen han har gjort i sommer.

– Jeg har jobba veldig mye med diverse forestillinger denne sommeren. Jeg pleier liksom å ha noen runder med denne typen greier når det er sommer, men i år så er dette liksom den ene. Så det er utrolig befriende å kunne gjøre en sånn type konsert også, sier artisten til Birkenesavisa.

Bandet til Marcus og Martinus

Bandet den velkjente artisten, låtskriveren, skuespilleren og programlederen hadde med seg var heller ingen hvem som helst.

– Dette er gutter som jeg har spilt med i mange år og kjenner veldig godt. Det er jo også faktisk bandet til Marcus og Martinus. Det er jeg som har satt sammen dette bandet til Marcus og Martinus. Så i kveld så lånte jeg det og det var veldig, veldig hyggelig, sier Atle Pettersen.

Skal ta det rolig

Pettersen kan avsløre at han ikke skal gjøre altfor mye før han skal ut på juleturné i desember. Da kommer han tilbake til Birkenes, nærmere bestemt til Birkenes kirke 6. desember.

– Nå skal jeg prøve å ta det litt rolig, fordi jeg har jobbet så mye i sommer. Jeg har jo jobbet både med et spel ute i Ørje hvor vi spilte hele juni, vi har spilt inn en «Beat for Beat» sesong i juni og har spilt et sommershow i Tønsberg hele juli, så jeg skal ta det litt rolig utover høsten, så da er vel det neste store juleturneen, forteller han.

Den nye sesongen av «Beat for Beat», med birkelendingen Åsmund Bernhard Knutson i bandet, vil bli å se på NRK TV i begynnelsen av september.

Egen fotballsang

De som tok turen til Tobias jorde fredag kveld, fikk også med seg urpremieren på Birkenes ILs nye klubblåt skrevet av Hege Nesset, Andreas Molde og Åsmund Bernard Knutson.

– Det er jo alltid så gøy å komme til et lokalsamfunn hvor man knytter et bånd rundt musikk. Det synes jeg er så kult; at musikken bringer folk sammen. Og det å se at det kommer 150 fotballfolk og synger denne låta, man blir liksom varm rundt hjertet av det. Man får liksom sånn lokalpatriotisme, og det synes jeg er utrolig kult, sier Atle Pettersen som framførte låta sammen med Hege Nesset og fullt band, og altså et kor av rundt 150 fotballspillere i BIL-drakter.

DYKTIG BAND: Skiensartisten fikk låne Marcus og Martinus band for anledningen.

NY KLUBBLÅT: Lokalartist Hege Nesset og 150 fotballspillere ble med Atle Pettersen og bandet for å synge Birkenes ILs nye klubbsang. Sangen er laget av Hege Nesset, Andreas Molde og Åsmund Bernard Knutson.

LOKALE KORISTER: Birkeland Soul Children fikk være med å kore på en av Pettersens låter. Under juleturnéen i desember skal koret også være med å ha konsert i Birkenes kirke.

FIKK TALENTPRIS: I år var det Bjørn Olav Hartvigsen som mottok bankens talentpris. Det var banksjef Harald Flaa og styreleder i banken Gisle Stavland som overrakk prisen.

BRØDREPARET: De to brødrene Bjørn Olav og Finn Kristian Hartvigsen var det andre nummeret på scenen under gratiskonserten.

UNGE TALENTER: Martin Jensen (16) og Miriam Rønning (15) fikk åpne showet med sangene «Talking To the Moon» av Bruno Mars og «Din Egen Vei» av Jørgen Dahl Moe.

PRISVINNERE: Birkenes Speidergruppe og Birkenes Bygdemuseum mottok begge penger fra banken under konserten.

POPULÆR: Det var lang kø for å få ta selfie med Atle Pettersen etter konserten.