Kommunen og banken: – Vi oppfordrer alle butikker, næringsdrivende, private, skoler og barnehager til å pynte litt ekstra for å skape lys, varme og glede.

ØNSKER AT BIRKENES BLIR PYNTA LITT EKSTRA I ÅR. Kulturleder Wenche Flaa Eieland, Kjetil Aamlid fra Birkenes Sparebank og ordfører Gyro Heia. (Foto: Birkenesavisa)

Dette året har vært meget spesielt med mange arrangement som har vært avlyst på grunn av corona. Dessverre blir de fleste tradisjonsrike arrangement i julemåneden også avlyst. Det gjelder julevandring og julegrantenning på Tobias jorde, jul på museet på Grasham, konserter i kirka, lysmesse for speideren, amatørenes jule- og salgsutstilling på Idrettshuset m.fl. Siden de er færre mennesker på Engesland og Herefoss vil de imidlertid prøve å få til julegrantenning der.

For å spre litt lys og glede i denne litt triste coronatida vil Birkenes kommune og Birkenes Sparebank bekoste ekstra pynting i våre 3 sentra i førjulstida. Vi oppfordrer alle butikker, næringsdrivende, private, skoler og barnehager til også å pynte litt ekstra og bli med å skape lys, varme og glede. For å skape helhet anbefaler vi at alle bruker varmhvite lys, juletrær, kvister, nek, stjerner, hjerter, fakler utenfor osv. Alle som driver service og næring i sentrum vil få lykter til å sette utenfor og man vil spre ut juletrær flere steder i sentrum. Det vil blant annet pyntes ekstra på Tobias jorde og utenfor biblioteket.

PÅ STRØGET. Kommunens kulturleder Wenche Flaa Eieland, ordfører Gyro Heia og Kjetil Aamlid fra Birkenes Sparebank. (Foto: Birkenesavisa)

Vi satser også på en konkurranse der fineste julekreasjon i sentrum, enten ute eller i vinduet, vil få en fin premie! Vi oppfordrer barnefamilier og barnehager til å pynte juletrærne utenfor biblioteket og de som står ved bålpanna på Tobias jorde samt utenfor butikkene på Engesland og Herefoss.

Vi har noen fantastiske musikkorps i bygda, og de vil også bidra til å spre juleglede ved å spille litt rundt om i sentrum i løpet av adventstida. Speiderne vil selge julenek og det oppfordres til å støtte det fine arbeidet speiderne gjør.

Alle har vært positive til å bidra. Kirkekontoret vil lage egen juleutstilling i bibliotekvinduet, vaktmestrene i kommunen bidrar og flere frivillige blir med og pynter i sentrum kommende uke! Herefoss utvikling, Vegusdal ve og vel og Birkenes næringsforum er også med og bidrar!

Nå håper vi bare på noen kuldegrader og et lite snødryss som vil sette en spiss på det hele!

 

Ordfører Gyro Heia
Birkenes Sparebank v/Kjetil Aamlid
Kulturleder Wenche Flaa Eieland

 

BRUKERSKAPT