Svalandsgubben

FOLKEFEST: Uansett vær- og føreforhold er Svalandsgubben skauløp en folkefest. Flere steder langs løypa samler bygdefolk og tilreisende tilskuere seg. På matstasjonen på Svaland var det sedvanlig liv og røre. Her heies den lokale favoritten Ørjan Svaland Aas fram.

Takk til bygdefolk og andre for heiarop.

Har nylig kommet meg gjennom en ny Svalandsgubbe. Det ble gåing denne gangen (også). Rygg og bein gjorde sitt til det. I min alder har jeg innsett at dette løpet vinner ikke jeg. For meg er det snakk om å klare å fullføre. Og det gjorde jeg. Pulsklokka bestemte at restitusjonstiden etter løpet var 7 døgn og 14 timer!

Jeg har lyst til å gi honnør til bygdefolk og andre som stod langs løypa og heiet, både til de beste og de som fulgte på bakover helt til jeg la ut som sistemann.

Det var en fantastisk stemning da starten gikk på idrettsplassen klokka 11.00. Det stod folk og heiet langs løypa flere plasser fram til vi tok opp i heia fra Flakk. Her var det masse publikummer som heiet oss fram og det var pyntet med flagg. Sikkert mange som hadde noen av sine i løypa, men det ble heiet på oss alle.

Ved det vanskeligst punktet der noen tradisjonelt «har lagt på svøm» i gjørma, var det masse folk, flagg og heiarop. Likedan ved drikkestasjonen på Svaland, ved Snaremyr og på drikkestasjon ved Rugslandsveien. På Mollestad var det pyntet med flagg og det ble servert vaffler og annet. Stor stemning.

Og da var det bare å se fram til siste drikkestasjon på Flakk der stemningen var minst like god som ved passeringen tidligere på dagen. Og jammen var det også noen igjen ved målgang på idrettsplassen selv om mange deltakere og andre nok hadde dratt på heimveg etter en lang dag.

Vi som deltakere setter stor pris på engasjementet dere viser oss. Det er et slit å komme seg gjennom Svalandsgubben, men det er også en gøy opplevelse, takket være deres entusiasme. Uten dere kunne det nok bli noen kjedelige 27 kilometere.

Mange takk.

Ragnar Høygilt